Hirdetés
Archivum

Teljes az amszterdami 3×3-as Világbajnokság mezõnye:

:

Hirdetés

Ahogy arról már beszámoltunk, vasárnapról hétfõre virradóra lezárult Puerto Ricóban a 2019-es 3×3-as Világbajnokság selejtezõje. Kialault a 20 csapatos nõi torna mezõnye.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A selejtezõbõl Ausztrália, Spanyolország és Új-Zéland kvalifikálta magát a Világbajnokságra. Az ausztrálok rendkívül meggyõzõ teljesítményt nyújtottak. Minden mérkõzésükün 10 ponton vagy az alatt tartották aktuális riválisukat. A négybõl három találkozójukon sem kellett pályán tölteniük a maximális 10 perces játékidõt, hiszen korábban elérték már a 21 pontot. Rebecca Cole és Alice Kunek személyében õk adták a torna legtöbb pontot átlagoló játékosait, mindketten a négy találkozón 27 egységig jutottak. Ez átlagban 6.75-öt jelent, ami kiemelkedõ.

Spanyolország ugyan botlott egyet Puerto Ricóban Mali ellen, de összességében magabiztosan vívták ki a továbbjutást. Náluk Paloma Palomares remekelt, aki pontszámban minimálisan maradt el az elõbb kiemelt két ausztrál klasszistól. A harmadik sikeresen kvalifikáló pozícióba pedig a hatalmasat küzdõ Új-Zéland futott be, akiknek 36 óra leforgása alatt hat meccset kellett megvívniuk. Ezen az úton ugyan kétszer kikaptak a spanyoloktól, de a tavalyi Ázsia-bajnokságon MVP-nek megválasztott Micaela Cocks vezetésével – a hat meccsen 33 pontot ért el – a többi riválisukat legyõzték.

A Világbajnokság mezõnyét tekintve a magyar válogatottat olyan szempontból nem érintette a selejtezõ, hogy az alapcsoportunk teljes. Tehát nem vártunk riválist Puerto Ricóból a torna ezen szakaszába. Az elõzetes számítások alapján Ausztrália a B-csoportba kerül Svájc, Andorra, Japán és Franciaország mellé. A spanyolok a “C” jelû négyesben kezdhetik meg a szereplésüket Csehország, Irán, Románia és Mongólia társaságában, míg Új-Zéland a címvédõ Olaszország, a 2017-es világbajnok Oroszország, illetve Indonézia és Ukrajna mellé kerülhet.

A torna elõzetes programtervezete is elkészült. Ez alapján a magyar válogatott június 18-án, kedden 16 óra 55 perctõl Lettország ellen mutatkozik be. Ezen a napon 19 óra 30 perctõl a házigazda Hollandia lesz a rivális. Legközelebb június 20-án, csütörtökön lépnek pályára a magyar lányok. Elõbb 16 óra 55 perctõl Kína, majd 20 óra 30 perctõl Türkmenisztán lesz az ellenfél.

Hirdetés