Hirdetés
Európa

Teljes az Euroliga ezüstérmesének a kerete:

:

Hirdetés

Kihirdette keretét a 2021/2022-es évadra a Perfumerías Avenida Salamanca.  Négy távozóval és négy érkezővel számol az Euroliga ezüstérmes, spanyol bajnoki címvédő.

A Salamanca együttesével hosszabbított Silvia Dominguez, Maite Cazorla, Leonor Rodríguez, Andrea Vilaró, Karlie Samuelson, Katie Samuelson, Emese Hof és Bella Alarie.

Távozik Tiffany Hayes, Marica Gajic, Nikolina Milic és Umi Diallo. Hayes a Cukorova játékosa lesz, míg Gajic a Carolo Basket alakulatában folytatja.

Az új érkezők Kahleah Copper, Shante Evans, Nogaye Lo és Mariella Fasoula.

Kahleah Copper a Chicago Sky klasszisa. Az idei szezonban 9 mérkőzésen 34.1 perc alatt 14.6 pont, 4.8 lepattanó és 2.0 gólpassz az átlaga a WNBA-ben. Copper az elmúlt európai évadban a Ramla játékosa lett volna, de végül a Covid helyzet miatt nem jött át Európába. Helyette a Purdue Northwest szakmai stábjában edzőként próbálta ki magát. A csonka szezonban a Gorzow játékosa volt Lengyelországban. Igen mutatós statisztikával: 19 mérkőzésen 24.3 pontot, 8.0 lepattanót és 3.0 gólpasszt átlagolt a lengyel élvonalban.

A görög válogatott centerét Mariella Fasoulát az elmúlt szezonban Tenerifén Raksányi Krisztina csapattársaként követhettük. A bajnoki alapszakaszban 10 összecsapáson 18 perc 45 másodperc alatt 11.2 pont, 4.1 lepattanó átlaggal. Shante Evans a szlovén válogatott négyes poszton bevethető honosítottja. Az elmúlt két évet Lengyelországban töltötte, a Bydgoszcz játékosa volt. A 2020/2021-es szezonban 27 mérkőzésen 26 perc alatt 16.1 pontot és 5.3 lepattanót jegyzett. Nogaye Lo a spanyol válogatottban is számításba center. A Gernikától szerezték meg, ahol 21 perc alatt 9.2 pontot és 5.1 lepattanót átlagolt.

Fotó: Perfumerías Avenida Salamanca

Hirdetés