Hirdetés
Európa

Teljes forduló jön Törökországban:

:

Hirdetés

Kedden és szerdán teljes bajnoki fordulót rendeznek Törökországban.

Ahogy azt minden évben megszokhattuk, amikor itt a kontinensen ebben az ünnepi időszakban jellemzően pár napra lepihennek a női kosaras versenysorozatok, akkor Törökországban beiktatnak játéknapokat. Ezzel egy kicsit ellensúlyozva a nagyon sűrű versenynaptárat. Ez a hétközi forduló most azonban olyan szempontból is érdekes, hogy jönnek kifejezetten nagy téttel bíró párosítások.

A címvédő Fenerbahce szerdán a Cankaya vendége lesz. Veretlenül menetel idén a Fener és a nemzetközi szezonjukra sem lehet panasz. Úgy tűnik, hogy az új szakmai vezetéssel és a felfrissített kerettel megtalálták a számításaikat. Ennek ellenére a Tan White, Aija Putnina, Sasha Godlett nevével fémjelzett Cankaya ellen nem lesz könnyű dolguk. Vendéglátóik 6/3-as mutatóval jelenleg negyedikek és a szezon meglepetéscsapatának számítanak.

A Bria Hartley és Dragana Stankovic köré épülő Galatasaray hazai pályán fogadja a Hatay-t. A bajnokságban a Galatának megy jobban. Egyedüliként tartják a lépést a Fener-rel, míg a Hatay-nak az Európa Kupában jött ki a lépés. Kiélezett csatára van kilátás. Mondani sem kell, hogy a Galata nem hibázhat, ha szeretné tartani reális esélyeit az alapszakasz első helyére. Az Ormanspor eközben Adanában igyekszik majd megszerezni nyolcadik sikerét, ami stabil harmadik helyet hozna számukra.

A középmezőnyből a 9. és 10. helyen állók közötti Besiktas – Botas csata is rendkívül fontos. Ugyanúgy, ahogy az Euroligás Cukurovának is lassan el kell kezdenie meccseket nyerni. Jelenleg 2/7-es mutatóval a 12. helyen állnak. Az extra légiósokat foglalkoztató Elazig ellen nem lesz könnyű dolguk.

Menetrend

December 24., kedd 

16:00 Besiktas – Botas

December 25., szerda

12:00 Cankaya – Fenerbahce
16:00 Adana BK – Ormanspor
16:00 Bellona Kayseri – Izmit Belediyespor
16:00 Elazig Il Ozel Idare – Cukurova
17:00 Galatasaray – Hatay

Fotó: Fenerbahce.org

Hirdetés