Hirdetés
Magyarország

Teljes fordulót rendeznek vasárnap a bajnokságban:

:

Hirdetés

Vasárnap a 6. forduló mérkőzéseivel folytatódnak a bajnoki küzdelmek. Nyilatkozatcsokor.

PINKK Pécsi 424 – ELTE BEAC Újbuda – 15:00 – Kozármisleny, Kozármislenyi Sportcsarnok

Vanja Miljkovic (vezetőedző, PINKK Pécsi 424): “Az előző fordulóban lejátszott TF elleni meccset követően volt okunk pozitívnak lennünk. Ugyanakkor nem kezdhetünk olyan rosszul a következő meccsünkön, mint tettük azt múlt héten. A BEAC egy erős csapat jó egyéni képességekkel rendelkező játékosokkal, és egy szép, az Európa Kupán szereplő Miskolc elleni győzelmet követően érkeznek hozzánk. Még mindig nem számíthatok az összes játékosra, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk újabb pozitív változásokat elérni. Nekünk minden mérkőzésnek olyannak kell lennie, mintha döntőt játszanánk, extra energiával és nagyon keményen küzdve.”

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE-BEAC Újbuda): “Reméljük, hogy a szekerünk a kozármislenyi állomáson is áthalad és még arrébb van a végállomás.”

UNI Győr MÉLY-ÚT – Atomerőmű KSC Szekszárd – 15:30 – Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “Nagyon jó teszt lesz. Nem is elsősorban az eredmény, hanem a játék képe miatt. Kemény ellenféllel fogunk szembe nézni. Nekik sem úgy alakul az Euroliga szezon, ahogy tervezték. Nem sikerült nyerniük. Biztos, hogy nagyon motiváltak lesznek, keményen dolgoznak és próbálnak előre lépni. Nem kell őket bemutatni. Küzdős, hajtós mérkőzésre készülünk. Fontos lesz, hogy önmagunkkal foglalkozva, önmagunkhoz képest fejlődjünk meccsről meccsre. Elsősorban a védekezésünk, a fizikumunk lesz érdekes, hogy mennyire tesszük ebben oda magunkat. Dolgozunk ezekben a napokban, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a vasárnapi mérkőzésből.”
Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

DVTK – TFSE-MTK – 17:30 – Miskolc, DVTK Aréna

Földi Attila (vezetőedző, DVTK): “Szép eredményt értünk el a hétközi Európa Kupa mérkőzésen, örülök, hogy győzelemmel avathattuk az új csarnokot, de fontos, hogy ilyenkor kell szerénynek maradni és észnél lenni. Ebben a szezonban az eddigi jó mérkőzéseinket általában gyengébb teljesítmények követték, ezen akarunk most változtatni. Nagyon koncentráltnak és felkészültnek kell lennünk, hisz nem számítunk könnyű mérkőzésre, a TFSE-MTK pont az előző körben szerezte meg első győzelmét. Ráadásul nekik egy hetük volt erre a mérkőzésre készülni, nekünk két nap jutott. Ennek ellenére mindent megteszünk, ám fontos, hogy fejben ott legyünk, ez a mérkőzés ott fog eldőlni.”

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Nagyon kemény mérkőzésre számítok. A DVTK a pontjai nagy részét a tranzíciós kosarakból és a festékből szerzi. A játékaik a belső poszt megjátszására épülnek. Amikor Cheridene Green 20 pont fölött dob, akkor általában nyer a csapatuk. Szeretnénk ezeket a pontokat limitálni. Nagyon remélem, hogy a győzelem erőt adott nekünk és jó meccset tudunk velük játszani az új csarnokukban. Egy biztos, hogy kőkemény lesz és azt várom a játékosaimtól is, hogy vegyük fel azt a keménységet, ami a DVTK-t jellemzi a palánk alatt és mezőnysorban. Felkészültünk, megpróbáltuk megtalálni a gyenge pontjaikat. Elsősorban azonban a saját csapatomra fókuszálok és elvárom, hogy azokat a feladatokat, amiket kérek tőlük, a megbeszéltek szerint végezzék el.”
A TFSE-MTK felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

NKA Universitas PEAC – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – 18:00 – Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Nem számítok könnyű mérkőzésre. Kíváncsi leszek, hogy tudtunk regenerálódni a furcsa utazás után. Ha sikerült, ès tudjuk hozni a stabil védekezést, akkor nem lehet gond, de mindenképp le kell lassítani őket. Jól kell dobnunk újra, sajnos szerdán nagyon sok üres helyzetünk kimaradt, remélem, hogy hazai pályán más lesz.”

Gedei Tibor (vezetőedző, BKG-PRIMA Akadémia): “Hétvégén Pécsre látogatunk a hazai bajnokságban még veretlen, és az Európa kupában is érdekelt PEAC csapatához. Idénre nagyon erős keretet sikerült összerakniuk, kitűnő légiósválasztással. Úgy gondolom, hogy a magas rotációjuk, Kiss Virág és Chelsea Nelson vezetésével az egyik legerősebb a bajnokságban, míg Marshall talán a liga legjobb védője. Ezek mellett mezőnyposztokon is nagyon erősek, többek között olyan játékosok erősítik őket, mint a magyar válogatott Wentzel Nóra. Látni kell, hogy tavaly a PEAC kapta az egyik legkevesebb pontot a ligában, és ez a stabil védekezés jellemzi őket. Természetesen nem feltartott kézzel megyünk, igyekszünk belőlük is felkészülni, és bízunk benne, hogy az eddig mutatott fejlődésünk tovább folytatódik.”

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia – 18:00 – Albertirsa, Újcsarnok

Hegedűs Péter (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “A 6. fordulója következik a bajnokságnak és most először van lehetőségünk a saját pályánkon játszani, ahol nap, mint nap készülünk augusztus óta, ez mindenképp nagy öröm számunkra. Tiszteljük az ellenfelünket, a bajnokság egyik legtehetségesebb fiatal magyar magja alkotja a csapatot, különösképp a mezőnyposztokon. Nekünk arra van ráhatásunk, ami a pályán 4×10 perc alatt történik. A csapat felkészült, készen áll és motiváltabb, mint valaha. Sok sikert kívánok mindkét csapatnak!”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Továbbra is az első győzelmi esélyükre várunk. Abban reménykedem, hogy a következő mérkőzésen sikerül megszereznünk a két pontot. Meg kell értenünk azonban, hogy 40 perc fókuszált és agresszív játékra van ehhez szükség. Enélkül nem lesz változás az eddigiekhez képest és 20 perc jó játékkal nem lesz keresni valónk egyetlen csapat ellen sem a bajnokságban. Taktikusabban, fegyelmezettebben kell játszanunk, mint az előzőekben. Jóval bátrabban, elvállalva az üres dobóhelyzeteket, több könnyű helyzetet kialakítani. Ha ezeket megtesszük, úgy érzem jó esélyeink lehetnek.’

Ludovika-FCSM Csata – Sopron Basket – 18:30 – Budapest, Ludovika Aréna

Tursics Krisztián (vezetőedző, Ludovika-FCSM Csata): “Semmilyen teher nem nyom minket. A bajnokot fogadjuk, egy olyan Sopront, amelyik az Euroligában sem kapott ki. Európa szinten topcsapatról beszélünk. A saját dolgainkban szeretném, hogy előre lépjünk és olyan hozzáállással kosárlabdázzuk, ami nem megilletődöttséggel jár. Próbáljuk felvenni a kesztyűt és nem megilletődöttséggel kosárlabdázni ilyen csapat ellen. Más szinten edződnek és ez agresszivitásban biztosan meg fog jelenni. Védekezésben, támadásban más szinten kosárlabdáznak, mint a magyar bajnokság. Ebből mindenképp lehet tanulni. Nekünk bele kell állni a párharcokba és fel kell venni a kesztyűt, akármilyen ellenféllel találkozunk és a legjobbunkat ki kell hozni. Akkor pedig bármi lehet.”

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “A Csatáról azt kell tudni, hogy egy nagyon komoly támadópotenciállal rendelkező csapat, főleg hazai pályán. A múlt héten a Szekszárd ellen idegenben is egy szenzációs első félidőt produkáltak. Nekünk megint csak ahhoz kell nyúlnunk, ami az eddigi győzelmeink kulcsa is volt. A védekezésünknek kell a leginkább rendben lennie, tehát ezzel fogunk legfőképpen foglalkozni. Szeretnénk lelassítani a támadójátékukat. Emellett persze tudjuk, hogy a védekezésükben is vannak olyan elemek, amikre fel kell készülnünk, hiszen náluk is van a repertoárban pár dolog.”
A Sopron Basket felkészüléséről bővebben ITT írtunk.

Hirdetés