Hirdetés
Európa

Teljes játéknap jön az Euroligában:

:

Hirdetés

Szerdán nyolc mérkőzést rendeznek a női kosárlabda Euroliga 6. fordulójában.

A magyar csapatok közül a Sopron Basket a Galatasaray vendége lesz. Laczka Miklós, másodedző lapunknak nyilatkozva foglalta össze várakozásait. Fegyverneky Zsófia csapatkapitány pedig a klub videós riportjában beszélt az összecsapásról. Az Atomerőmű KSC Szekszárd Salamacában lép pályára. Zseljko Djokics vezetőedző részletesen nyilatkozott lapunknak a várakozásairól. A klub videós riportjában pedig Szabó Gergő ügyvezető osztotta meg a gondolatait.

Állandó szakértőnk Károlyi Andrea ITT foglalta össze várakozásait a játéknappal kapcsolatban.

Az A-csoportban a Szekszárd mérkőzése mellett lesz egy orosz rangadó. Az MBA Moszkva az UMMC Jektayerinburgot fogadja. A bajnokságban még nem találkoztak a felek, de nehéz elképzelni, hogy a moszkvaiak meg tudnák nehezíteni riválisuk dolgát. Az USK Praha a TTT Riga vendége lesz. A prágaiak komoly erőt mutattak a szünet előtt a Salamanca legyőzésével. Ebből a bravúrból azonban csak akkor tudnak profitálni, ha az ilyen kötelező túrákon nem hibáznak. A Reyer Venezia és a Lattes Montpellier összecsapása hatalmas téttel fut. A francia csapat egy sikerrel megerősíthetné helyét az első négy között. Az edzőváltáson is átesett, immár teljes kerettel dolgozó Velencének pedig mindenképpen javítania kell. A nap egyik nagy meccse lehet ebből.

A B-csoportban a Sopron isztambuli fellépése mellett a Dinamo Kurszk a Famila Schiót fogadja. A kurszkiak hazai pályán még veretlenek és Eva Lisec nélkül is favoritok. Érdekes lesz figyelni, hogy a szünet előtt a Fenerbahcét legyőző Schio tudja-e azon a szinten folytatni. Ha már Fenerbahce, akkor nekik Gdyniában kötelező lesz nyerni. A lengyelek a Sopront leszámítva mindenkivel szoros meccset játszottak és a Schiót le is győzték, így nem lesznek könnyű ellenfelek. Estére pedig a Basket Landes és a Spar Girona összecsapása maradt. Azt mondani sem kell, hogy egy spanyol-francia rangadó minden esetben óriási presztízzsel bír. A Landes 3/2-es, a Girona 2/3-as mutatót tudhat magáénak. A Landes abban a cipőben jár, mint az A-csoportban a honfitársa a Lattes Montpellier, ha nyer, akkor fontos lépést tehet az első négy közötti megragadásra.

Menetrend

A-csoport

17:00 MBA Moszkva – UMMC Jekatyerinburg – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
18:00 TTT Riga – USK Praha – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
19:30 Reyer Venezia – Lattes Montpellier – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
20:30 Perfumerias Avenida Salamanca – Atomerőmű KSC Szekszárd – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

B-csoport

16:00 Dinamo Kurszk – Famila Schio – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
18:00 Arka Gdynia – Fenerbahce – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
18:00 Galatasaray – Sopron Basket – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ
20:00 Basket Landes – Spar Girona – ÉLŐ STATISZTIKA, ÉLŐ VIDEÓ

Hirdetés