Hirdetés
Magyarország

Teljes kerettel készül az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Hétfő tartotta az első olyan edzését az Aluinvent DVTK, amikor a keret minden tagja rendelkezésre állt. Igaz, teljes értékű munkát még nem mindenki tudott végezni, de ez így is komoly lépcsőfokot jelentett az építkezésben.

A DVTK keretéből Aho Nina ujjtörés után lábadozik, a tervezettnél később, de befutott a csapathoz a térdsérüléséből visszatérő Chanel Mokango és már Miskolcon tartózkodik Kristine Vitola is. A lett válogatott játékos azonban még nem végezhet teljes intenzitású tréninget.

Nagyon jó volt a munka azokkal a játékosokkal, akik rendelkezésre álltak. Sajnos akadtak mindig kisebb nagyobb problémák, amik lassítottak minket. Gondolok kisebb sérülésekre, fájdalmakra. Nem tudtunk mindig terv szerint haladni, de nem vagyunk kicsúszva semmiből. Nem sürget nagyon az idő, de valamivel előrébb kellene járnunk. Chanel is most érkezett hozzánk, ez lesz az első edzése a csapattal, Ninának eltörött az ujja, Megyónak beállt a dereka. Mindig vannak ilyen kisebb nyűgjeink, egy ilyen hosszabb szünet után azonban a nagyobb terhelésnél várható volt.

– fogalmazott a hétfői edzést követően a Miskolc TV-nek Földi Attila vezetőedző, majd hozzátette:

“Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy jövő hét elején már 100%-osan tudunk minden emberrel edzeni. Még ez sem biztos. Követjük a sérültjeink állapotát és annak megfelelően fogjuk őket visszaállítani. Nem kapkodunk, nem fogjuk őket idő előtt terhelni.”

A FIBA Europe Board legutóbbi tanácskozásán sem született végleges döntés az Euroliga szezon rajtjáról. “Amíg nem mondanak mást, addig úgy készülünk, hogy szeptember végén selejtező van. Ez a helyzet állt elő. Az első meccsig készen kell állnunk, ha így, ha úgy, de meg fogjuk tenni.” – fogalmazott ezzel kapcsolatban a DVTK szakvezetője, akit az ellenfélről, az Izmit csapatáról is kérdeztek. “Egyelőre a saját házunk táját nézzük. Amíg a saját csapatomat nem látom teljes egészében és azt sem, hogy mire képes, addig nem nagyon akarok foglalkozni az ellenfelekkel.” – mondta, majd hozzátette: nyilván azért figyelik a riválisokról érkező híreket.

Ahogy azt korábban is hangsúlyozták a DVTK-nál, fiatal, küzdős csapat kialakítása a cél:

Nemrég egy szurkoló mondta, hogy ilyen fiatal csapat nem volt még Miskolcon. Én sem emlékszek rá nagyon, de ez nem azt jelenti, hogy mi gyengék vagyunk. Fiatalok vagyunk, sok energiával rendelkezünk és ezt fel tudjuk vinni a pályára. Az más kérdés, hogy a fiatalok teljesítménye hullámzó és nem tudják kiegyensúlyozottan azt hozni, amit tudnak. Mi ezeket a hullámhegyeket, hullámvölgyeket igyekszünk kiegyenesíteni. Van pár rutinosabb játékosunk, akik tudják vinni a prímet. Ha ez az egész úgy áll össze, ahogy elképzeltük, ez egy sikeres szezon tud lenni. Mi erre hajtunk.

– hangsúlyozta Földi Attila, aki a stábjával nagy figyelmet fordított a játékosok kiválasztására. A cél az volt, hogy olyanok érkezzenek, akik emberileg is illenek az elképzelésekbe.

“A nagy profizmusba szokták mondani, hogy nem számítanak más tényezők, csinálja meg mindenki a feladatát, azért vannak megfizetve a játékosok. Az a faktor, ha mindenki kedveli, szereti egymást, rengeteget tud lendíteni rajta. Pláne egy ilyen csapaton, mint a miénk. Sokkal jobban tudnak együtt küzdeni, egy célért hajtani a játékosok. Az a tapasztalatom a női kosárlabdában, ha a hangulati tényező stimmel, akkor az sokkal többet ki tud hozni a csapatból.”

Az Aluinvent DVTK a hétvégén a Ludovika-FCSM Csata ellen mutatkozik be az előszezonban. A hagyományos Szaniszló Sándor-emléktornára cseh és szlovák riválisok érkeztek volna, de a jelenlegi korlátozások miatt ez nem lehetséges.  A hazai élvonalból töltik fel a mezőnyt. A felkészülési időszakban szeptember 18-án hazai környezetben az Aluinvent DVTK a TFSE-MTK-t fogadja. A jelenleg érvényes szabályok szerint közönség előtt.

Hirdetés