Hirdetés
Archivum

Teljesen felépült Sue Bird:

:

Hirdetés

A Seattle Storm hivatalos honlapjának nyilatkozva Sue Bird elmondta, hogy teljesen felépült szeptemberi csípõmûtétje után és január elején az eredeti tervek szerint csatlakozhat a Jekatyerinburg együtteséhez.

Sue Bird szeptember 27-én esett át csípõmûtéten, miután a Seattle Storm együttese kiesett a WNBA rájátszásából. A kiváló irányító a rehabilitációját Connecticutban töltötte, ahol egykori sikerei helyszínén a Connecticut Egyetem edzõközpontjában a nõi kosárlabdacsapat orvosi stábjának felügyelete mellett dolgozott nap, mint nap.


„Gyakorlatilag a rehabilitáció véget ért. Az orvosok két hete adtak engedélyt a teljes értékû munkára. Ezt követõen egy rövid ideig még könnyített munkát végeztem és nagyjából egy hete már minden gyakorlatot elvégzek a csapat edzésein.”
– fogalmazott a világ legjobb irányítója, aki hangsúlyozta: mindenképpen egészségesen akart Jekatyerinburgba utazni.

„Az egész rehabilitációt úgy építettük fel, hogy 100%-os állapotban utazhassak el Oroszországba, ne kelljen kihagynom egyetlen edzést sem. Lépésrõl lépésre haladtunk és most már elmondható, hogy teljesen felépültem. Az erõnlétemet kell még visszanyernem, de szeretnék maximálisan a csapatom rendelkezésére állni.”

A Szpartak Moszkvától a Jekatyerinburghoz igazoló Bird elmondta, hogy várhatóan könnyen fog menni a beilleszkedése, mivel szinte mindenkivel találkozott már a kosárlabdapályán. Akivel hosszú pályafutása alatt nem voltak csapattársak, ellenfélként velük is összemérte az erejét.

„Voltunk csapattársak és ellenfelek is Candace Parkerrel, de ugyanez igaz Svetára (Svetlana Abrosimova – a szerk.) is. Aztán lesznek olyanok, mint Nolan, Stepanova vagy Sandrine Gruda akikkel még nem szerepeltünk egy csapatban, csak ellenfélként találkoztunk. Velük azért sokkal jobb lesz játszani csapattársakként, mint amikor védekezni kellett ellenük. Ez a nõi kosárlabda szépsége, pályafutásod alatt rengeteg helyen megfordulsz a WNBA-ben, Európában és ott van még a válogatott is. Van, aki egyszer csapattársad, máskor pedig ellenfeled. Amikor egy jó barátod ellen játszol, akkor nem gondolsz rá ellenfélként, inkább örül neki az ember, hogy ismerõs arcot lát egy idegen országban.”

Hirdetés