Hirdetés
Magyarország

Teljesen nyílt az utolsó hely sorsa az élvonalban:

:

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

Szombaton a 2021/2022-es Play-Out 5. fordulóját rendezték. Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, kiélezett csatában a PINKK legyőzte 73-71-re legyőzte a Ceglédet, míg a BKG az BEAC otthonában nyert óriási izgalmak közepette 67-65.

Egy forduló van vissza az idei Play-Out küzdelmeiből. Pénteken a VBW CEKK Cegléd az ELTE BEAC Újbudát látja vendégül, míg szombaton a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós a PINKK Pécsi 424 gárdáját. Jelenleg csak az biztos, hogy a BEAC lesz a 9. helyezett. Minden más pozíció, így az utolsó, 12. hely sorsa is nyitott.

Jelenleg így fest a tabella:

A Cegléd hiába gyűjtött több győzelmet, mint a PINKK vagy a BKG, az évad elejéről szármázó pontlevonása miatt még akár a 12. helyre is visszacsúszhat. Amennyiben pénteken a Cegléd legyőzi a BEAC-ot, úgy nem kell számolgatnia, 11. helynél hátrébb nem végezhet. Ez egyben azt is jelenti, hogy a BKG-PINKK csata klasszikus ki-ki mérkőzés lesz. A BKG-nak 9 pontnál nagyobb arányú győzelemmel lesz esélye elkerülni az utolsó helyet.

Abban az esetben, ha a BEAC nyer a Cegléd otthonában, akkor azzal a PINKK biztosan elkerüli az utolsó helyet. Ebben az esetben úgy kell nézni a BKG és a PINKK találkozóját, hogy szigetszentmiklósi győzelem esetén a Cegléd végez az utolsó helyen a büntetőpontja miatt. Amennyiben a PINKK nyer a BKG otthonában, akkor pedig a BKG lesz az utolsó.

Hirdetés