Hirdetés
Európa

Teljesen nyílt rájátszás várható az EWBL-ben:

:

Hirdetés

Egy mérkőzést már lejátszottak múlt héten, de csütörtöktől indul be igazán a nagyüzem az EWBL rájátszásában. Kuparendszerű oda-visszavágós párharcok után alakul ki a Final Four mezőnye.

A negyeddöntők párosításai
(A1) Žabiny Brno – SBŠ Ostrava (B4)
(A2) Pieštanske Čajky – Rostov Don SFEDU (B3)
(A3) Nika Syktyvkar – Tsmoki Minszk (B2)
(A4) Orange Lions – Dinamo Novoszibirszk (B1)

Egy párharc már kezdetét vette. Ezen a Tsmoki Minszk 6 pontos győzelmet aratott az orosz Nika Syktyvkar otthonában. Az Európa Kupától már búcsúzó és így az erőforrásait az EWBL-re összpontosító fehérorosz gárda hazai pályán komoly favorit a visszavágón. Lesz egy cseh párharc is, ez rajtol csütörtökön, amikor a Zabiny Brno az Ostrava gárdájával mérkőzik. A Brno a közelmúltban elhódította a Cseh Kupát és megnyerte a két csapat mind a négy egymás elleni idei meccsét, így bizakodva készülhet erre a küzdelemre.

A Pieštanske Čajky – Rostov Don SFEDU csata végkimenetele megjósolhatatlan. Ebben a párban február végén rendezik a meccseket, 26-án Oroszországban és 29-én Pöstyénben. Addig még sok minden történhet. A Rostov Don szépen menetel az orosz második vonalban, míg a Pöstyén – bár a Rózsahegyet még mindig csak üldözi Szlovákiában -, de az EWBL és a CEWL küzdelmei során szépen gyűjtögeti a sikereket. Haladva tovább: nagy kérdés lesz, hogy a holland válogatott otthon játszó tagjai mire mennek a Novoszibirszkkel. Mindkét meccset Amszterdamban rendezik. Az orosz gárdának hazája élvonalában még a magasan jegyzett alakulatok ellen is versenyképes szakaszai vannak. A hollandokat viszont hátráltatja, hogy nem klasszikus klubcsapatként készülnek. Ettől függetlenül a sajátos játékrendszerük ellen – főleg ha végig hazai pályán vannak – senki nem mehet biztosra.

Menetrend

(A1) Žabiny Brno – SBŠ Ostrava (B4)

1. mérkőzés: február 6., Brno

2. mérkőzés: február 9., Ostrava, 17:00

(A2) Pieštanske Čajky – Rostov Don SFEDU (B3)

1. mérkőzés: február 26., Rostov on Don

2. mérkőzés: február 29., Pieštany

(A3) Nika Syktyvkar – Tsmoki Minszk (B2)

Az 1. mérkőzés eredménye: Nika Syktyvkar – Tsmoki Minszk 69-75 (16-26, 25-16, 10-21, 18-12)

2. mérkőzés: február 12., Minszk

(A4) Orange Lions – Dinamo Novosibirszk (B1)

1. mérkőzés: február 19., Amszterdam,

2. mérkőzés: február 21., Amszterdam

Hirdetés