Hirdetés
Európa

Tenerifei bemutatkozás előtt – interjú Raksányi Krisztinával:

:

Hirdetés

A héten vált hivatalossá, hogy a Ciudad de La Laguna Tenerife játékosa lesz Raksányi Krisztina. A magyar válogatott csapatkapitányát az első tapasztalatairól kérdeztük.

A válogatott összetartás óta eltelt öt hét hogy alakult?

Megpróbáltam annyit edzeni, amennyit tudtam. Szeretnék köszönetet mondani a Győrnek és a Vasasnak, mivel ők biztosítottak lehetőséget nekem, hogy tudjak edzeni abban a pár hétben amíg nem volt csapatom. Otthon voltam a családommal Budapesten. Megpróbáltam a rendelkezésre álló időből a legtöbbet kihozni.

Mindenképpen külföldi lehetőségben gondolkoztál vagy esetleg mérlegelted a hazai opciókat?

Mindenképpen külföldre szerettem volna menni. Az elsődleges cél Franciaország lett volna. Nagyon sokáig úgy is nézett ki, hogy vissza tudok menni Tarbes-ba. Elküldték azt az amerikai légióst, Jazmine Jones-t, akit helyettesítettem ősszel.

Amikor elmentem onnan, akkor kérték a vezetők, hogy várjak az igazolással, mert szeretnének visszavinni. Elég bizonytalan a helyzet Franciaországban. Nem tudták, hogy hány meccsük lesz, egyáltalán fognak-e játszani decemberben  és milyen anyagi lehetőségeik lesznek, miután szerződést bontanak az amerikai légióssal.

Igazából arra vártam, hogy oda vissza tudok-e térni vagy máshova Franciaországba. Egy héttel ezelőttig vártam, nem tudtak konkrét választ adni, hogy vissza tudok-e menni, ha igen akkor mikor vagy esetleg más játékosban gondolkoznak. Közben pedig jött a Tenerife ajánlata, amit elfogadtam.

Nem szeretném összehasonlítani a kettőt, de így kívülről azt gondolom: nem kerültél rossz helyre. Egy másik topligában is kipróbálhatod magad.

Így van. Azt gondolom, hogy még talán előrelépés is az igazolás. A Tenerife a hatodik helyen áll a spanyol bajnokságban, ami szerintem egy elég jó helyezés. Az Európa Kupában is érdekeltek, így nemzetközi szinten is tudok játszani.

Fotó: CDB Clarinos Ciudad de los Adelantados

Milyen szerepre igazoltak? Milyen feladatokban számítanak rád?

Ők is kiemelték azt, hogy a védekezésem sokat számított, hogy mellettem döntöttek. Támadásban viszonylag sokrétűen játszom, több poszton bevethető vagyok, így ott tudok segíteni a klubnak, ahol szükség van rám. Bővebben még a szakmai stábbal a szerepemről nem beszéltünk, az edzéseken, illetve majd a mérkőzéseken ez ki fog alakulni.

Péntek óta dolgozol a csapattal, így már lehet benyomásod a játékstílusról. Milyenek az első tapasztalataid?

Azt mondhatom, hogy a tipikus spanyol kosárlabda jellemzi őket. Gyorsan, agresszívan játszanak. Gyors befejezések jellemzik őket. A klasszikus spanyol stílussal találkoztam. Az én eddigi stílusomhoz hasonló. Az edzések alapján szerintem nem lesz azzal probléma, hogy megtaláljam a helyemet.

A klub hogy értékeli a szezon eddigi szakaszát? A bajnokságban elfoglalt 6. helyüket és azt, hogy sikerrel megvívták az Európa Kupa selejtezőt.

Azzal mindenképpen elégedettek, hogy bejutottak az Európa Kupa csoportkörébe. A bajnokságban szerintem ez az 5-6. hely teljesen jó ennek a csapatnak. Nyilván becsúsztak olyan vereségek, amik nem kellettek volna. Én úgy látom, hogy jó úton haladnak.

A célkitűzésekről mit lehet tudni?

Az Európa Kupában szeretnének továbbmenni a csoportkörön túl, ameddig csak lehet. A bajnokságban és a kupában pedig – ha jól tudom -, akkor az elődöntő a cél.

Zárásul, milyen körülmények közé kerültél és mikor mutatkozhatsz be tétmeccsen? Azt el lehet mondani, hogy nagyon szép helyre igazoltál.

Az előző meccsre nem jöttek meg a papírjaim, de ha jól tudom, akkor ez azóta rendben van, így vasárnap a Valencia ellen már játszhatok. A körülmények pedig nagyon profik. A csarnok óriási, ugyanott edzünk és játszunk, ahol az első osztályú férfi csapat. A klub körüli dolgok is egyelőre zökkenőmentesen működnek. Igen, valóban nagyon szép a környezet. Nem utolsó, hogy itt van az óceán, a pálmafák, a jó idő.

Fotó: CDB Clarinos Ciudad de los Adelantados

Hirdetés