Hirdetés
Archivum

Tengerentúli “vendégmunkás” nélkül az oroszok:

:

Hirdetés

Bár Boris Sokolovsky számolt vele, a napokban azonban hivatalossá vált, hogy Epiphanny Prince nem lesz ott a június 18-án kezdõdõ Európa-bajnokságon az orosz válogatott keretében.

Amikor tavasszal kihirdette bõ keretét az Európa-bajnokságra Boris Sokolovsky, akkor kiderült, hogy Becky Hammon hároméves vendégjátéka után ezúttal szintén számolnak tengerentúli játékossal az orosz keretben. Az új jelölt az orosz útlevéllel is rendelkezõ Epiphanny Prince volt, aki a Szpartak Moszkvával egészen az EuroLiga döntõjéig menetelt.
 

A terv jó hangzott és úgy tûnt, hogy sikerül dûlõre jutni Prince WNBA csapatával a Chicago Sky alakulatával is, fõleg, hogy a Sky szakmai munkájáért Pokey Chatman felel, aki nem mellesleg a Szpartak Moszkva vezetõedzõje. A napokban azonban hivatalossá vált, hogy Prince-re nem számíthat az orosz szakvezetés.


„Amikor megakadtak a tárgyalások és kérdésessé vált Prince csatlakozása a kerethez, leültem beszélni a csapattal. A keret tagjai egyértelmûvé tették, hogy ebben az összeállításban is készek játszani. Olyan magabiztosak voltak, amit nehéz szavakba önteni. Remélem a végén bebizonyosokdik, hogy jó döntést hoztunk.”
– idézi Sokolovsky nyilatkozatát a FibaEurope honlapja.

Az orosz szövetségi kapitány hangsúlyozta: Lengyelországban is a rutinos játékosokra épít. „Olyan játékosokból áll a keretünk, akik bármilyen szinten képesek újra és újra bizonyítani. Gondolok itt, olyan tapasztalat kosárlabdázókra, mint Svetlana Abrosimova, Olga Arteshina vagy Ilona Korstin. A magas embereink közül számíthatok Maria Stepanovára és Irina Osipovára is, aki az utóbbi idõszakban a keret igazi vezére lett. Természetesen figyelembe kell venni a többi európai csapat fejlõdését, azt tudom mondani, hogy most már könnyû ellenfél nem lesz a kontinenstornán.” –összegzett az orosz kapitány.

Hirdetés