Hirdetés
Archivum

Terjeszkedne az EEWBL, európai harmadik legnagyobb sorozata lehet:

:

Hirdetés

Tavaly nyáron beszámoltunk már az új kelet-európai sorozat az EEWBL indulásáról, tavasszal pedig hírt adtunk a TTT Riga gyõzelmével véget érõ Final Four-ról. A liga a második szezonjára tovább terjeszkedne, a hivatalos Facebook oldalon napvilágot láttak az elsõ információk a következõ évaddal kapcsolatban.

Az EEWBL elsõ szezonjáról a résztvevõk elismerõen nyilatkoztak. Profi szervezésû pénzdíjas sorozat volt, ahol ráadásul az érintett klubok szezonját a nemzeti bajnokságokban sem borította a részvétel. Ugyanis a mezõny másfél havonta négycsapatos tornákon találkozott, így bonyolították le a fordulókat, tehát nem járt heti utazással a sorozat.

A szervezõk a következõ szezonra népesebb mezõnyt ígérték. Ráadásul kitekintve Kelet-Európából egy jóval szélesebb földrajzi térség klubjainak küldtek meghívót. Az alábbiakban olvasható az a csapatlista, melyek képviselõit várják június 5-én a következõ szezont elõkészítõ rigai technikai értekezletre. Nagyon fontos, hogy ez nem jelenti egyértelmûen azt, hogy ezen gárdák ott lesznek a következõ szezon rajtjánál. Ez a lista mindössze arról árulkodik, hogy mely klubok jelezték érdeklõdésüket a szervezõk felé.

A libanoni bajnoktól egészen a norvég bajnokig terjed a csapatlista. A tervek szerint a következõ évadban is meghatározott idõközönként összevont tornákon szerepelnének a résztvevõk, így nem jár az utazás olyan terhekkel, mint más ligákban. A mezõny méretét, nem a sportszakmai szempontokat figyelembe véve, az Euroliga és az Európa Kupa után a harmadik legnagyobb európai sorozat lehetne az EEWBL. A korábbi évek több kudarcba fulladt regionális törekvése miatt azonban a terveket érdemes óvatosan kezelni. Az viszont biztos – ezzel számolnak a szervezõk is –, fontos lenne, hogy az Európa Kupa indulást nem vállaló csapatok is tudjanak nemzetközi meccseket játszani, hiszen a fejlõdés kulcsa ebben van.

Csapatlista
Lettország: TTT Riga, Vega1 Liepaja.
Litvánia: Kibirkstis, Suduva
Észtország: Tallinn 1182
Lengyelország: Basket Gdynia, AZS UMCS Lublin.
Kazahsztán: Astana Tigers, Okzhetpes.
Fehéroroszország: Tszmoki-Minszk, Horizont, Olimpia Grodno.
Ukrajna: Interchim-SDUSSHOR-2.
Finnország: Tapiolan Honka.
Svédország: Visby Ladys, Akvik Basket.
Libanon: Al-Riyadi.
Törökország: İstanbul Üniversitesi.
Szlovákia: SBK Somorja.
Oroszország: WBC Dinamo Moszkva.
Dánia: Virum Go Dream, Stevnsgade BBK.
Norvégia: Ullern Basket.

Hirdetés