Hirdetés
Európa

Tét nélkül francia rangadó az Euroligában:

:

Hirdetés

Vasárnap egy mérkőzésre kerül sor a női kosárlabda Euroligában. A D-csoport utolsó találkozóját rendezik Bourges-ban, melyen a házigazda Bourges és a Basket Landes méri össze az erejét.

Titkon abban bíztak Franciaországban, hogy ennek a találkozónak még lesz tétje. Ezt azonban a csoportot veretlenül megnyerő Sopron Basket rendkívül erős teljesítménye és a Covid-helyzet után sorait rendező, a keretét jó érzékkel megújító Galatasaray felülírta. A látottak alapján teljesen megérdemelten jutott tovább ezen két együttes.

Természetesen, ahogy mindig is hangsúlyozzuk, tét nélküli Euroliga mérkőzés nincs. Lehet, hogy a számszerű eredmény már nem számít, de a presztízs miatt egyik gárda sem engedheti el ezt a fellépést. Ráadásul azzal, hogy idén nincs visszaesés az Európa Kupába, ez a nemzetközi búcsú a feleknek. Nyilván mindkét klubnak fontos, hogy ez jól sikerüljön. Utoljára lép pályára a sorozatban a franciák legendája Celine Dumerc, aki a Landes csapatát erősíti, de legnagyobb sikereit Bourges-ban érte el.

A francia bajnokságban még nagy csatákat vívhat a Bourges és a Landes. Az eddigi két találkozásukon nagy különbség nem mutatkozott. Sopronban az Euroliga HUB1 tornán a Landes tudott frissebb lenni és hosszabbítást követően nyert. A januári bajnoki rangadón pedig három hét leállás után a Bourges tért vissza jobb formában. 66-61-es sikert arattak riválisuk otthonában.

Ezen a héten a Basket Landes három vereséget szenvedett. Számukra igazán fájó az lehetett, hogy először 89, majd 78 és végül 84 pontot kaptak. Francia csapatokra nem jellemző ez. A Bourges mérlege egy győzelem és egy vereség. Előbb 87-80-ra verték a Galatát, aztán másnap már 75-65 arányban a törökök bizonyultak jobbnak. Fejben jobban kezelte a tétet az isztambuli alakulat és fizikálisan is bírták azt a találkozót.

ÉLŐ STATISZTIKA ITT

ÉLŐ:

Hirdetés