Hirdetés
Archivum

Tét nélküli meccsen szépen búcsúztak a csehek:

:

Hirdetés

A cseh válogatott 67-63-ra legyõzte Spanyolországot az A-csoport záró mérkõzésén. A találkozónak nem volt tétje, de a csehek nagyot küzdve szépen zárták a szereplésüket saját közönségük elõtt.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A spanyolok csoportelsõk lettek, míg a csehek az „A” jelû négyes negyedik helyén zártak. Ennek megfelelõen a hazai közönség kiszolgálásán túl tétje nem volt ennek az összecsapásnak. Ezt viszont a csehek mindenképpen szerették volna megtenni. A spanyol válogatott a szokásához híven az elsõ percekben 9 pontos elõnyt épített fel, de 10 perc után 17-17 állt az eredményjelzõn. A második negyed elején pedig 23-19-re a csehek fordítottak. Sokat elmond a mérkõzés képérõl, hogy ez a 9 pontos spanyol és ez a 4 pontos cseh elõny volt a legnagyobb differencia a felek között egyik, illetve másik oldalra.

Szinte végig fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A félidõben 29-28-ra Spanyolország, a harmadik negyed végén 45-44-re Csehország vezetett. Az utolsó két percbe 61-61-rõl érkeztek a csapatok. A végjátékban Vaughn villant kétszer, melyre csak Lyttle tudott válaszolni. Csehország így gyõzelemmel zárta szereplését a hazai rendezésû Európa-bajnokságán. A spanyolok pedig legközelebb csütörtökön a negyeddöntõben lépnek pályára. Az nem kérdés, hogy a torna azon szakaszában már lényegesen nagyobb koncentrációra lesz szükségük.

Eredmény
Csehország – Spanyolország 67-63 (17-17, 11-12, 17-15, 22-19)

Statisztika

Hirdetés