Hirdetés
Archivum

Tét nélküli mérkõzésen vereség Horvátországtól:

:

Hirdetés

A magyar U20-as válogatott a podgoricai B-divíziós Európa-bajnokságon egy tét nélküli mérkõzésen 45-39-es vereséget szenvedett Horvátországtól. A magyar csapat ezzel együtt az E-csoport élén végzett és szombaton 17 óra 45 perctõl Szlovéniával vívja a torna elõdöntõjét.

A magyar válogatott már biztos csoportelsõként készült a horvátok elleni találkozóra. Sõt a délutáni eredmények ismeretében az is biztos volt, hogy Szlovénia lesz az ellenfél az elõdöntõben. A keretbõl Horváth Bernadett és Markó Dorina nem lépett pályára és a szakmai stáb azon játékosoknak is több lehetõséget adott, akik eddig kevesebbet szerepeltek. A két oldalról egy-egy sikeres büntetõ vezette fel a meccset. A horvátok kisebb elõnyre tettek szert, de 7-3 után 13-2-es sorozatot csinált a magyar válogatott. Az elsõ negyed végén 18-11-re vezettünk.

A második negyed elején Weninger Virág volt eredményes, de ezt követõen közel 5 percig nem találtak be a mieink. Ez idõ alatt 20-18-ra felzárkóztak a horvátok. Kuttor Enikõ törte meg a magyar kosárcsendet, de 24-24-nél így is egyenlítettek a horvátok. A pontszegény játékrész utolsó támadásából szinte a dudaszó pillanatában Weninger alakított ki egy 2+1-es helyzetet, így 27-24-rõl várhattuk a nagyszünetet. A statisztika arról árulkodott, hogy a magyar csapat pontosabb célzott mezõnybõl: 34.8%-al dobtak a mieink, 20.8%-al a horvátok. Jobban szedtük a lepattanókat. Ugyanakkor mindkét oldal sok eladott labdával dolgozott, amit elsõsorban a tét nélküliségnek tudhattunk be.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe. Dubei Debóra értékesítette a mérkõzés elsõ tripláját, majd Szeitl Vanessza és Weninger Virág is eredményes volt. Ismét komolyabb lépéselõnybe kerültünk, 35-27-re is vezetünk. Mindkét szakmai stáb sokat cserélt. A horvátoknál is – egy sérült játékost leszámítva – mindenki pályára került. A harmadik negyed utolsó 4 percében nem talált be a magyar csapat és ebbõl elõnyt faragott riválisunk. Ezt a játékrészt ugyanis 9-0-s szériával zárták és 36-35-re fordítottak.

A záró szakasz elején célt ért egy horvát tripla és egy eladott labdát is megbüntettek, így 43-37-nél magyar idõkérés állította meg a játékot. Ezt követõen közel 4 percig egyik gárda sem volt eredményes, majd három és fél perccel a lefújás elõtt 45-37-re módosították az állást a horvátok. Ez a 8 pontos hátrány egy ilyen pontszegény meccsen gyakorlatilag döntõnek bizonyult. Az utolsó perchez közeledve 45-39-nél Szeitl Vanessza duplája alakította ki a végeredményt.

Egy-egy nagy torna menetében benne van adott esetben hasonló tét nélküli mérkõzés. Ezekbõl igazán messzemenõ következtetéseket nem szabad levonni és nagy jelentõséget sem kell neki tulajdonítani. Az igazán fontos mérkõzés majd szombaton jön, amikor az elõdöntõben Szlovénia ellen lépnek pályára a magyar lányok. Egy gyõzelem biztos feljutást jelentene, vereség esetén pedig a 3. helyért lejátszott találkozón is kivívható az A-divíziós szereplés joga.


Eredmény

Horvátország U20 – Magyarország U20 45-39 (11-18, 13-9, 12-8, 9-4)

Statisztika

Hirdetés