Hirdetés
Archivum

Tét nélküli mérkõzéssel zárul szombaton a hazai élvonal:

:

Hirdetés

Egyetlen mérkõzés maradt a hazai élvonal 2017/2018-as szezonjából, melyen a Vasas Akadémia fogadja szombaton 18 órától a BEAC-Újbudát.

Úgy alakultak az alsóházi rájátszásban idén az eredmények, hogy szerdán estére megválaszolásra kerültek a legfontosabb kérdések. Matematikailag is biztossá vált, hogy a Vasas Akadémia zár a 9. helyen, a BEAC-Újbuda lesz a 10., míg az MTK Budapest a 11. pozícióban fejezi be az évadot. Röviden összegezve az alsóház történéseit, a BEAC esetében mindenképpen ki kell emelni, hogy egymást követõ harmadik évben tudta légiósok nélkül biztosítani élvonalbeli tagságát. Ez mindenképpen elismerésre méltó! A Vasas pedig olyan évad végéhez érkezik, amikor szervezett védekezésére építve a fõvárosi gárdák közül a leginkább versenyképes volt a vidéki együttesekkel.

Egy májusi, a helyezések szempontjából már tét nélküli összecsapást felvezetni nem egyszerû feladat. Ugyanakkor mindkét csapatot úgy ismertük meg, hogy minden mérkõzésen nagy alázattal, maximális koncentrációval lép pályára. Nyilvánvalóan nem lehet más a cél egyik oldalon sem, mint gyõzelemmel zárni az évadot. Ráadásul nem is mindenkinek zárul a szezon, hiszen az ANB küzdelmei folytatódnak és a keretekben jelentõsek az átfedések. Ahogy azt korábbi összeállításunkban kiemeltük, a BEAC-nak még bõven reálisak az esélyei a második vonalban a címvédésre. Az érmes helyek szempontjából pedig a Vasas sincsen nagy lemaradásban.

A két csapat idén eddig már háromszor találkozott. Az alapszakasz mérkõzéseket a Vasas nyerte, míg az alsóházi rájátszásban április 14-én a BEAC-Újbuda aratott 76-69-es sikert. Talán az idei PlayOut legjobb összecsapása volt ez. Mindkét csapat a legutóbbi fellépése során az MTK-t verte. A BEAC számára az sorsdöntõ meccs volt, végül a 73-51-es siker az élvonalbeli tagság megõrzését is jelentette. A Vasas pedig maximálisan igazolta küzdeni tudását szerdán, amikor egy szempontjából tét nélküli szituációban egylabdás végjátékban behúzta a gyõzelmet.

A két csapat április közepén lejátszott, 7 pontos BEAC-sikert hozó összecsapásán a kulcsa a lepattanók és a dobóforma volt. A lepattanócsatát 43-34-re nyerte a BEAC, miközben a teljes kezdõje kétszámjegyû pontot ért el. A csapatszinten jegyzett 48%-os mezõnymutató, illetve a hét tripla is kiemelkedõ. A Vasas keretébõl ahhoz a találkozóhoz képest már hiányozni fog Ezinne Kalu, aki akkor 23 ponttal a legeredményesebbnek bizonyult. Dombai Réka azonban visszatér és játéka kulcsfontosságú csapata számára.

A BEAC egy hangulatos videós vezette fel az összecsapást

Hirdetés