Hirdetés
Európa

Tétmeccsen is bemutatkoznak Raksányi Krisztináék:

:

Hirdetés

Szombaton 20 órától a Tarbes a Charnay csapatát fogadja francia élvonal 2. fordulójában. Ez lesz az első tétmérkőzésük Raksányi Krisztináéknak.

Nehezen indul az új évad Franciaországban. Az első fordulót teljes  egészében elhalasztották, míg a másodikból három összecsapás jutott erre a sorsa. Szerencsére ezek között nincs ott a Tarbes fellépése, így nem húzódik tovább a tétmeccsek nélküli időszak a csapatuk számára. Múlt héten Raksányi Krisztina lapunknak részletesen is beszámolt a felkészülési időszakról és arról, hogy miként élték meg a klubnál a szezonnyitó elhalasztását.

A Tarbes honlapja a Charnay elleni találkozót egy fontos mérkőzésként mutatja be. Közvetlen riválisként jellemzik őket a rájátszásba kerülés szempontjából. A Charnay a tavaszi leálláskor 4 győzelemmel és 17 vereséggel állt a 11. helyen. Ahhoz a keretükhöz képest hárman távoztak, köztük Laetitia Guapo, aki a Bourges játékosa lesz. Hatan érkeztek, így némileg javultak a variációs lehetőségeik.

Az előszezonban a Tarbes háromszor játszott spanyol riválissal (Gernika, Zaragoza) és egyszer az Euroligára készülő Basket Landes csapatával. Időközben Jazmine Jones is befutott a csapathoz, így teljessé vált a keret. Az első erőpróba minden évadban különleges. Hazai közönség előtt és egy előzetesen közvetlen riválisnak tekintethető ellenféllel szemben különösen.

Menetrend, élő statisztika – október 3., szombat

20:00 Tarbes GB – Charnay Bourgogne Sud

Fotó: Tarbes

Hirdetés