Hirdetés
Archivum

Tétmérkõzés volt Pécsett!:

:

Hirdetés

A Pécs az elsõ félidõben nyújtott játékának köszönhetõen 76-62-re verte a Vasast és ezzel 1-0-ra vezet a negyeddöntõ párharcban.

Tétmérkõzés volt a Pécs-Vasas párharc elsõ találkozója. Ennek a mondatnak önmagában komoly jelentõsége van, ugyanis a pécsieknek 18 óráig kellett teljesíteniük a fizetési kötelezettségeiket. Ahogy arról már beszámoltunk: Fegyverneky Zsófia, Kelly Mazzante és Somogyi Andrea, illetve Mazzante és Fegyverneky ügynöke követelte a járandóságát a klubtól. Az korábban nyilvánosságot látott, hogy Mazzente és az ügynöke felé részkifizetés történt és a tartozás fennmaradó része átütemezésre került.

Az utolsó pillanatban a két tulajdonos Iványi Dalma és a pécsi önkormányzat igyekezett megoldást találni. Végül a város 10 millió forintot helyezett ügyvédi letétbe azzal, hogy ezt az összeget adósságtörlesztésre lehet felhasználni. Ebbõl Fegyverneky Zsófia és az ügynöke felé teljes mértékben törleszteni tud a pécsi klub, míg Somogyi esetében “jogi értelmezési vita” zajlik és a pécsiek azzal fellebbeztek az MKOSZ versenybizottságánál, hogy a tartozás mértékét vitatják.

A kedvezõ hirek után a hétvégi Magyar Kupa négyes döntõn fáradtan mozgó pécsi csapat remekül kezdett és pillanatok alatt elléptek 9-2-re. A Vasas az elsõ 10 percben nem találta a fonalat és az ekkor kialakult 32-10-es eredmény lényegében eldöntötte a találkozó sorsát. Ennek ellenére a hazaiak sem lehetnek maradéktalanul elégedettek, hiszen amikor Zeljko Djokic cserélni kényszerült, jelentõsen visszaesett a játék színvonala. A két csapat között így nem nõtt tovább a szakadék, a második szakaszban 20 pont környékén állandósult a differencia.

A 42-23-ról induló harmadik negyedben a 30 pontot is megközelítette a különbség, de a játékrész végére igencsak leült a hazai gárda. 30 perc után 60-40 állt az eredményjelzõn. A negyedik etapra ugyan nyitott kérdés nem maradt, de a Vasas ügyesen használta ki ellenfele hibáit és 65-53-nál 12 pontra csökkentették a hátrányukat. A Pécs a végjátékban ismét megrázta magát és 76-62-es sikerével 1-0-ra vezet a negyeddöntõ párharcban. A pécsiek legeredményesebbje a 22 pontos Murphy volt, míg a Vasasnál Adamecz jutott 12 egységig.

Eredmény
Pécs 2010 – Vasas-Basket 76–62 (32–10, 9–13, 18–17, 17–22)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Pécs javára.

Míg a pécsiek találtak megoldást, a bajaiak nem. Ennek megfelelõen a Gyõr elleni párharc elsõ mérkõzését – melyet 106-64-re nyert Füzy Ákos csapata – végül 20-0-val kapták meg a gyõriek.

Hirdetés