Hirdetés
Archivum

TF-lányok: újabb lépés a címvédés felé:

:

Hirdetés

A címvédõ TFSE 64-56-ra legyõzte a Szegedet a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság miskolci négyes döntõjének második játéknapján. Ezzel eldõlt, hogy kedden a TFSE – Debreceni Egyetem találkozó gyõztese lesz 2017-ben a magyar egyetemi bajnok.

Fotó: Práczki Péter

Fotó: Práczki Péter

Írta: Botár László

USC Szeged – TFSE 56-64 (10-19, 12-12, 16-15, 18-17)
Miskolc, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nõk, V.: Dr. Mészáros, Varga-Záray, Csabai-Kaskötõ

Szeged: Nagy L. 2, Kálló 4, KECSKÉS 11, Jáhni 7, Zsíros 4. Cs.: Horváth Zs. 2, FÖLDI 22/6, Fodor F. 2, Balog T. 2.
TFSE: MÁNYOKY 27/15, Bodnár 8, KARLÓCAI 10, NÉMETH A. 14, Varga B. 3. Cs.: Kováts G. Czivinger 2, Sándorfi R.

A parádés horoggal indító Mányoky Judit hamarosan két triplát is beemelt, 13-0-lal indított a címvédõ a kissé megilletõdött szegedi lányok ellen. Több, mint 3 perc elteltével Földi Alexandra révén szerezte elsõ pontjait a Szeged. Megtört a TF lendülete, egy 6-0-t “vezettek elõ” a szegediek. A hosszabb fõvárosi kosárcsendnek Karlócai Julianna vetett véget, a szakasz végén 9 ponttal vezetett a címvédõ.

A második negyedet Kecskés Fanny vezérletével egy 10-2-vel indítva feljött 1 pontra a Szeged, eléggé “leült” a Boros-csapat játéka. Ismét Karlócai lendítette át a holtponton a TF csapatát, amely egy 10-0-s rohammal ellépett. Szünetben ugyanúgy 9 ponttal vezetett a TF, mint egy negyed után.

Szünet után Varga Barbara szerezte az elsõ kosarat, de Földi villanásara építve 6 pontra feljött a szívósan küzdõ Szeged. Új erõre kapott az ezen a szinten tapasztaltabb játékosokból álló TF, amely egységes csapatmunkával 13 ponttal elhúzott. A Szeged azonban nem adta olcsón a bõrét, Kecskés és Földi újabb remek megmozdulásaival 10 ponton belülre került.

A záró etap Földi hármasával indult, 5 pontra zsugorodott a TF elõnye, amikor Czivinger Lilla révén növelte elõnyét a TF. Óriásit küzdött a Szeged, amely ki nem kényszerített TF-hibák után labdákat s 1-2 könnyû kosarat szerezve Balog Tünde kosarával a hajrában ledolgozta hátrányát. Ez azonban sokat kivett a szegediekbõl, a végjátékban Mányoky újabb két triplájára, valamint Németh Alma eredményességére alapozva ha nehezen is, de második meccsét is “behúzta” a jól küzdõ, s helyenként jól is játszó szegedi együttes ellen.

Mészáros Vivien (Szeged): – Ahogyan tegnap, ismét álmosan kezdtünk, védekezésben pedig nem tudtuk megakadályozni, hogy Mányoky triplákat dobjon. Ennek ellenére összességében javuló tendenciát mutatott a csapat, jobban dobtunk, mint tegnap, és egy igen nagy hátrányt tudtunk ledolgozni.Talán még túl fiatal ahhoz a csapat, hogy megértse: nem elég csak szünet után jól játszani.

Boros Zoltán (TFSE): – Öt percig tudtunk jó ritmusban, lendületesen, pontosan játszani, s a tizenhárom-nullás kezdésünk ezt jól mutatta. Utána sok-sok ki nem kényszerített hibával, eladott labdával magunkra húztuk a jól játszó Szegedet. Szerencsére a végén sikerült rendet tenni a fejekben, s a hajrában újra tudunk koncentrálni.

Hirdetés