Hirdetés
Magyarország

TFSE – ELTE-BEAC döntő jön az egyetemi bajnokságban:

:

Fotó: facebook.com/MEFOBFinalFour

Hirdetés

Kedden 15 órától rendezik a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság fináléját, melyben a TFSE és az ELTE-BEAC méri össze az erejét.

Az elődöntők alkalmával a TFSE 63-55-re múlta felül a UNI Győr – Szese csapatát. A két középső negyedben eldönthette volna az összecsapást a TFSE, de idő előtt visszaesett a koncentrációja – ennek köszönhetően zárt mindössze 36%-os mezőnymutatóval a csapat – és így a záró szakaszban nyílt lett a találkozó. Végül a döntő pillanatokban pontosabbnak bizonyultak Hegedűs Péter tanítványai és ennek köszönhetően kivívták a fináléba kerülést. Benke Sára 16 ponttal, 6 lepattanóval és 4 gólpasszal vezette győzelemre csapatát.

A második elődöntőben az ELTE-BEAC 78-54-re múlta felül a DEAC gárdáját. A második negyed hajrájában és a harmadik etap első perceiben 15 pontos előnyt épített fel az ELTE-BEAC. A végeredményben látható különbség a záró szakaszban alakult ki. A BEAC-nál Foltin Blanka remekelt, aki az első játéknap legjobb teljesítmény-indexét elérő játékosa lett. 21 ponttal, 16 lepattanóval és 4 gólpasszal zárt. Összesen 38-as VAL szerepel a statisztikai lapján.

Fotó: facebook.com/MEFOBFinalFour

Keveset tudtak együtt edzeni a csapatok és ez érezhetően rányomta a bélyegét az elődöntőre. Ezt jól mutatja az eladott labdák magas száma az elődöntőben. Az egész szezonban veretlen TFSE 18, az ELTE-BEAC 17 eladott labdával zárt a saját győztes mérkőzésén. Meghatározó lesz, hogy melyik fél tud kiegyensúlyozottabb, pontosabb lenni. Az alapszakaszban a két csapat október 19-én és december 7-én találkozott. Mindkét meccset a TFSE nyerte, az októberit 78-58-ra, míg a decemberit jóval szorosabb küzdelemben 50-48-ra.

A tapasztalat a TFSE mellett szól a keddi fináléban is. Ugyanakkor az első napon talán az ELTE-BEAC tudta legjobban megközelíteni valós tudását az 52%-os mezőnymutatójával, a 43 lepattanójával, a 22 gólpasszával és Foltin Blanka korábbiakban már kiemelt egyéni teljesítményével.

ÉLŐ VIDEÓ
ÉLŐ STATISZTIKA

A hivatalos csapatfotók

Fotó: facebook.com/MEFOBFinalFour

Fotó: facebook.com/MEFOBFinalFour

Hirdetés