Hirdetés
Archivum

TFSE lesz az Ajka ellenfele a Hepp Kupa 2019-es döntõjében:

:

Hirdetés

Az MTK Kosárlabda Csarnokban zajló Hepp Kupa Final Four második elõdöntõjében a TFSE 86-66-ra legyõzte a Tatabányát és ezzel bejutott a vasárnapi fináléba. A döntõben az ellenfele az Ajka lesz.

A TFSE az Amatõr Bajnokság Piros Csoportjának megnyerése, illetve az egyetemi bajnoki cím után az évad harmadik trófeájának megszerzéséért száll harcba a hétvégén. Ezen az úton az elsõ ellenfele a Hepp Kupa elõdöntõjében a Tatabánya volt. Az elõdöntõben az elsõ negyedben még érzõdött a TFSE csapatán az elmúlt egy hét terhelése és ennek megfelelõen 10 perc játékot követõen 22-20-ra vezetett a Tatabánya.

A második és a harmadik negyedet egyértelmûen a TFSE uralta és ez el is döntötte a találkozót. Magyar Bianka tanítványai a félidõre 45-37-es elõnyre tettek szert. A harmadik 10 percben pedig megduplázták a differenciát. A játákrész végén már 68-48 állt az eredményjelzõn. A záró szakaszban mindkét csapat mély rotációt alkalmazva, a vasárnapi helyosztót szem elõtt tartva szerepelt. Végül 86-66-os sikert aratott a TFSE.


Mint ismert az elsõ elõdöntõben az Ajka 77-61-re verte a PEAC-ot. Vasárnap 16 órától a bronzmérkõzésen így a PEAC-Pécs-Pingvinek és a Tatabányai KC méri össze az erejét. A döntõben 18 óra 30 perctõl pedig Ajka – TFSE párharc lesz.

Eredmény

Tatabányai Kosárlabda Club – TFSE 66-86 (22-20, 15-25, 11-23, 18-18)

Statisztika

Hirdetés