Hirdetés
Magyarország

A DVTK HUN-Therm csapatát fogadja a TFSE-MTK:

:

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

Közel egy hónap szünet után a hétvégén folytatódnak a bajnoki küzdelmek. Szombaton 19 órától a TFSE-MTK a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban a DVTK HUN-Therm gárdáját látja vendégül.

November 18., szombat
19:00 TFSE-MTK – DVTK Hun-Therm
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont
Játékvezetők: Minár László Balázs, Rózsavölgyi Alexandra, Gruber Nikolett Lilla (Bognár Tibor)

Hosszúra nyúlt az őszi válogatott szünet. A TFSE-MTK utoljára október 22-én lépett pályára, amikor óriási küzdelemben 69-67-re legyőzte a TARR KSC Szekszárdot. Ezzel idei harmadik sikerét szerezve. Természetesen az elmúlt egy hónap sem telt tétlenül. Vladár Róza az U18-as válogatott összetartásán vett részt, vele egy hosszabb interjút is készítettünk az első tapasztalatairól, Baa Dominika pedig az U20-as nemzeti csapatunknál mutathatta meg tudását. A TFSE-MTK egy felkészülési mérkőzést is vívott, melyen a Vasas Akadémiával mérte össze az erejét.

„A Szekszárd elleni mérkőzés után kisebb pihenőt kaptak a játékosok, ahol lehetőségük nyílt regenerálódni. Utána pedig belecsaptunk a munkába. Nagyobb hangsúlyt fektettünk a kondicionális fejlesztésre, illetve azokon a hiányosságokon dolgoztunk, amiket az első mérkőzések tapasztalatai alapján felfedezni véltünk. Összességében sűrű edzésprogramot teljesítettünk, mely mellé egy mérkőzést sikerült beilleszteni. Nagyon várjuk már, hogy folytatódjon a bajnokság.” – hangsúlyozta Hegedűs Péter, a TFSE-MTK vezetőedzője.

A folytatás pedig nem lesz egyszerű, hiszen a minden porondon veretlen DVTK HUN-Therm gárdáját látja vendégül a TFSE-MTK. A diósgyőriek az első négy bajnokijuk alkalmával három nagyobb tudáskülönbség (BEAC, BKG, Cegléd) mellett rendezett találkozón túl a Pécs elleni rangadójukat is behúzták. Az Euroliga szereplésről pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. A címvédő Fenerbahce mellett mindössze a DVTK veretlen öt forduló után a legrangosabb európai kupasorozatban. Ráadásul a főtáblán már három idegenbeli sikert jegyeztek Völgyi Péter tanítványai a Lyon, a Schio és a Sepsi otthonában.

Fotó: FIBA.Baskeball

A DVTK két játékost adott a magyar válogatottba, Aho Nina és Lelik Réka is eredményesen szerepelt a novemberi Eb-selejtezőkön. Kányási Vera szintén kerettag, de bokasérülése miatt nem tarthatott a nemzeti csapattal. A bajnoki statisztikákat figyelve a 14.3 pontot és 10 lepattanót átlagoló Kaila Charles a legjobb a teljesítmény-index alapján, mellette Darcee Garbin is 14 pontot átlagol. Mind a ketten három-három bajnokin játszottak, hiszen az öt légiós közül a magyar meccsekre egy játékosnak mindig ki kell maradnia a DVTK keretéből. Az U20-asok közül pedig a súlyos sérülés után visszatérő Toman Petrát érdemes kiemelni, aki 7.8 pontot, 3.5 lepattanót és 2.3 gólpasszt jegyzett a négy találkozón.

Nem egyszerű feladat egy hosszabb leállás után rögtön Euroligás rivális ellen folytatni, de a TFSE-MTK mindent szeretne megtenni szoros csata kialakítása érdekében.

„Mindenkinek ugyanolyan hosszú volt a bajnoki szünet, így ez nem lehet kifogás. A feladat adott, vissza kell rázódni a bajnokság ritmusába.” – húzta alá Hegedűs Péter. „A szezon rajtja jól sikerült, ugyanakkor nem követhetjük el azt a hibát, hogy megelégszünk ezzel és hátradőlünk. A DVTK egy kiváló csapat, de nem fogjuk könnyen adni magunk, fel kell vennünk a kesztyűt velük.” – összegzett a vezetőedző.

A mérkőzésre történő belépés ezúttal is ingyenes. Emellett a TFSE-MTK akilátogató szurkolói számára frissen csapolt sörrel kedveskedik a Jaromír sörbisztró.

FACEBOOK ESEMÉNY ITT

Hirdetés