Hirdetés
Magyarország

TFSE-MTK helyzetértékelés az elmúlt két mérkőzés után:

:

Hirdetés

A TFSE-MTK az elmúlt két találkozóját elveszítette. Szerdán az Atomerőmű KSC Szekszárd, azt megelőzően szombaton a PINKK tudott nyerni a Városmajorban. A klub Facebook oldalán Magyar Bianka vezetőedző és Süle Krisztina csapatkapitány tekintett vissze a sérülésektől is hátráltatott elmúlt hetek történéseire.

“Azt mondtam a játékosaimnak – most a héten volt egy megbeszélés -, hogy kisebb hullámvölgyben vagyunk. Éljük meg ezt is! Ne csak a hegyeket éljük meg, hanem azt is, amikor nem megy úgy, ahogy szeretnénk. Tanuljunk ebből és jöjjünk ki kétszer olyan erősen belőle.” – hangsúlyozta Magyar Bianka, akinek felvetették a beszélgetés során, hogy a szűkösebb rotációs lehetőségek ilyen nehéz helyzetben mutatkoznak meg.

“Azzal nem foglalkozunk, hogy rövidebb-e a kispadunk.” – jelentette ki a vezetőedző. “Ez a szerdai egy jó felkészülésünk volt a Győr ellen. Jó a Szekszárd ellen játszani, mert színvonalas kosárlabdát játszanak. Agresszív védekezést nyújtanak és nehéz ez ellen a védekezés ellen támadni. Ennek ellenére a negyedik negyedben fel tudtunk jönni 9 pontra, ami nem rossz. Ettől függetlenül sok hibát vétettünk. Nem volt egy vezéregyénisége a csapatnak, olyan, aki a vállára vette volna és elő tudott volna lépni. Tanulunk a hibáinkból! Ezt is megéljük. Egy napot pihenünk és utána készülünk tovább a Győrre. Nem szabad elfelejteni, hogy fiatal csapatunk van, de vannak céljaink.” – elemezte a Szekszárd elleni találkozót Magyar Bianka, mielőtt a sérültekről beszélt volna. Mint ismert, szombaton a PINKK ellen Chanise Jenkins és Süle Krisztina sem léphetett pályára. A szerdai találkozón már ott voltak a társaikkal.

“A sérültjeink hétfőtől újra edzésbe álltak. Végre tudunk edzeni újra teljes létszámban. Biztos vagyok benne, hogy kijöttek a sérülésből, így a mérkőzésekre tudnak koncentrálni. Bízom benne, hogy nem fognak hátráltatni minket a továbbiakban hullámvölgyek és ezzel lezártuk ezt a kicsit rosszabb időszakot. Örülök annak, hogy újonc csapatként ilyen fájó tud lenni egy vereség a Szekszárdtól. Ezt nem gondoltam volna a szezon elején.” – összegzett a vezetőedző.

Süle Krisztina csapatkapitány arcsérülése után védőmaszkban szerepelt.ó: “Jól vagyok. A jövő héten még vár rám egy kis beavatkozás, de utána minden rendben lesz. A szemüveget kell megszoknom, de hétfőtől már én is edzem. Nem foglalkozom ezzel. Megyek, ameddig bírok. Majd Bianka eldönti, hogy mennyi időt tud adni nekem a mérkőzésen. Ha az két perc, akkor két perc, ha lejövök, akkor kispadról hajtom a csapatot tovább. Ott leszek mindig.” – nyilatkozta a klub Facebook oldalán Süle Krisztina.

Hirdetés