Hirdetés
Magyarország

TFSE-MTK – UNI-Győr – MÉLY-ÚT:

:

Hirdetés

Szerdán 19 órától rendezik a TFSE-MTK és az UNI-Győr – MÉLY-ÚT bajnoki negyeddöntő párharcának második mérkőzését. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcban szombati 93-75-ös győzelme után 1-0-s előnyben van a Győr. A találkozó előtt a két vezetőedzőt kérdeztük az első összecsapás tapasztalatairól, szerdai várakozásairól, illetve arról, hogy milyen munkát lehet végezni a két felvonás között.

TFSE-MTK – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Bajnokság, negyeddöntő 2. mérkőzés
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok, szerda 19:00

Magyar Bianka, vezetőedző TFSE-MTK: A szombati meccset nem így terveztük, csalódottak voltunk utána. Rosszul teljesítettünk, rossz taktikát választottunk és nagyon sok pontot kaptunk. A támadójátékunk jobb volt, de a védekezésünket úgy gondolom, hogy rendbe kell tenni. Szerdán szeretnénk otthon jó meccset játszani a Győrrel. Szombaton az elején nagy előnyt adtunk az ellenfelünknek. Az bebizonyosodott már korábban, ha több, mint 15 pont hátrányba kerülünk, akkor is vissza tudunk jönni, de a mérkőzés megnyerésére nincs elég energiánk. Nagyon figyelni kell arra, hogy nem szabad ekkora előnyt adni. A jó kezdésre összpontosítunk az edzéseken.

Örömteli, hogy Dúl Panka fog tudni játszani szerdán. Bővül a rotációs lehetőségünk, mivel fontos az, hogy Bernáth Rékának, Chanise Jenkins-nek vagy éppen Katona Szidóniának tudjunk adni egy-egy plusz perc pihenőt. Sajnálatos az, hogy Németh Alma megsérült és rá nem számíthatunk. Mindent meg fogunk tenni és igyekszünk kijavítani a hibákat. Megpróbálunk egy jó mérkőzést játszani a Győrrel és a párharcot harmadik meccsre kényszeríteni.

A két mérkőzés között arra van idő, hogy megnéztük a szombati felvételeket. Kielemeztük azokat a hibákat védekezésben, ami miatt ennyi pontot kaptuk és elemeztük azt is, hogy miért kezdtünk ilyen rosszul támadásban. Erre a kettőre kell odafigyelni. Egy play-off párharc során meg kell találnunk azt a két-három tényezőt, ami a legfontosabb a változás tekintetében és arra összpontosítunk. Amik pedig nem annyira fontosak, azokkal a két mérkőzés között nem kell foglalkoznunk.

Iványi Dalma, vezetőedző UNI-Győr – MÉLY-ÚT: Örülök a győzelemnek! Alapvetően mi irányítottuk a mérkőzés ritmusát és pár hullámvölgyet kivéve szépen koncentráltunk, tudatosan és kellő agresszivitással játszottunk. Jól tudtuk forgatni a csapatot és kihasználtuk azt, hogy mélyebb rotációnk van, jobban bírjuk ezt a magasabb ritmusú mérkőzést. Nagyon fontos lesz, hogy szerdán hasonló keménységgel, agresszivitással és határozottsággal játszunk.

Még jobban kell koncentrálni. A TF lesz hazai pályán és biztosan extra motivációval játszik a sorozat meghosszabbítása érdekében. Fontos, hogy kevesebb hullámvölgyünk legyen, mint szombaton. Még jobban kell védekezésben koncentrálni. A támadójátékot tekintve a 93 dobott pont jó, de sok olyan kosarat kaptunk, ami elkerülhető lett volna. A taktikánk ugyanaz lesz, hogy próbáljuk a kulcsjátékosokat megállítani és minimalizálni a lehetőségeiket. Támadásainkban pedig hasonlóképpen jól kell alkalmaznunk és ötvöznünk a gyors játékot, illetve a türelmes pontos, precíz játékot. Szeretnénk nyerni, mindent meg fogunk tenni, hogy lezárjuk a párharcot és remélem, hogy a lányok is hasonlóan motiváltak lesznek, mint eddig voltak.

A két mérkőzés között csak pontosítani tudunk a saját játékunkon. Levideózzuk, hogy hol hibáztunk védekezésben, támadásban. Ezen felül még jobban fel lehet készülni, megnézni azokat a taktikai újításokat, amiket játszott az ellenfél és arra tudunk egy kicsit rákészülni. A pontosítás, hibajavítás mellett frissíteni kell a játékosokat és ráerősíteni arra, ami a szombati mérkőzésen jól működött.

Hirdetés