Hirdetés
Magyarország

Theodoreán Alexandra: Élvezni kell minden pillanatot:

:

Hirdetés

Pénteken kezdődik az Európa Kupa négyes döntője Szekszárdon. Theodoreán Alexandrával, az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatkapitányát kérdeztük.

Mielőtt bármiről kérdeznélek, kezdjük a személyes érzéseiddel. Mit jelent számodra a Final Four?

Óriási dolognak tartom, hogy ott vagyunk a legjobb négy között. Nekem és a csapat nagy részének ez egy újabb lépcsőfok a karrierjében. Ebben a nehéz  és bizonytalan időszakban úgy gondolom, hogy csak álmodni mertünk arról, hogy Final Fourt játszhatunk majd. Továbbá ez egy újabb lehetőség arra, hogy megmutassuk, hogy milyen keményen dolgoztunk augusztus óta és, hogy milyen nagyszerű csapattá formálódtunk.

Tudom, hogy sok szó esett DeWanna Bonner-ről. Én a szakmai részről már nem is kérdeznélek, inkább arról: Csapatkapitányként neked mit kell közvetíteni ilyenkor a társak felé?

Dewanna személyében nem csak remek sportoló, hanem kiváló ember érkezett hozzánk. A csapat kohézió, úgy érzem nálunk mindig is működött, mindenki a feladatára fókuszál, arra, hogy hogyan tudunk a legjobbak lenni. Ő abszolút beleillik ebbe a rendszerbe, hamar felvette a ritmusunkat, mi pedig igyekszünk tőle tanulni. Klassz dolog úgy lemenni edzésre, hogy egy ekkora klasszis áll mellettünk a kezdőkörben.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hogy értékeled a bajnoki elődöntő párharcot? Illetve jó felkészülést jelentett a Final Four-ra?

A csapatunkra az évek során az a jellemző, hogy a formaidőzítésünk általában erre a szakaszra  lesz a legjobb. Az elődöntő alatt is azt éreztem, meccsről meccsre vagyunk egyre jobbak. Csapatkapitányként külön öröm számomra, hogy minden meccsen más lép elő és lesz a csapat legjobbja. Fontos, hogy Dewanna érkezésével nem egyemberes csapat lettünk, hanem pont ellenkezőleg, mindenki egytől egyig maximálisan kiveszi a részét a sikerekből. A Győr egy kiváló ellenfél volt, így úgy érzem hasznos volt két ilyen meccsel belemenni a buborékba.

Hogy látod nemzetközi versenyképességet tekintve miben fejlődtetek? Mire kell a hangsúlyt helyezni a Final Four-ig hátralévő időszakban? 

Élvezni kell minden pillanatot, hogy itt lehetünk, ráadásul, hogy mi adunk otthont a rendezvénynek. Belegondolni is rossz, hogy pont most nem lehetnek velünk szurkolóink, óriási élmény lenne ezt velük közösen megélni, de remélem hogy a képernyők előtt szurkolni fognak nekünk. Egy biztos az egész csapat és stábtagok is Final Four lázban égnek, mi edzésen igyekszünk ezt a pár napot kihasználni arra, hogy maximálisan felkészüljünk.

Védekezésben úgy gondolom előrébb léptünk, látszik a csapaton, hogy összeszoktunk, jobban érezzük egymást támadásban is. Szerintem lendületesebbek és magabiztosabbak lettünk. Egy biztos, igyekszünk mindent kiadni magunkból és emlékezetessé tenni a szekszárdi Final Fourt!

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés