Hirdetés
USA

Theresa Plaisance kálváriája Kínában:

:

Hirdetés

A Bleacher Report készített egy hosszú riportot, melyben Theresa Plaisance, a Connecticut Sun játékosa számolt be arról, hogy milyen heteket élt át decemberben Kínában.

A tolmács kerített egy tolókocsit

Theresa Plaisance Hszian belvárosától 10 km-re egy szállodában lakott ősszel és télen, amikor a Senhszi  csapatát erősítette. December elején betegedett meg. Olyan mértékben ledöntötte a lábáról a kór, hogy amikor taxival megérkeztek a kórházhoz, ahhoz túl gyengének érezte magát, hogy kiszálljon az autóból. A tolmácsa segítette ebben, aki időközben kerített egy tolókocsit. Még egy kicsit bántotta is a helyzet, hogy egy alig 45 kilós alacsony tolmácshölgynek kellett emelgetnie egy 195 cm magas, 90 kilós sportolót.

A kórház teljesen tele volt Hszian városában. Nem találtak szabad ágyat. Végül az egyik ápoló úgy döntött, hogy felállít egy aznapi hazaengedésre váró beteget és az ő ágyába fektették volna be Plaisance-t mindenféle takarítás, ágyneműcsere nélkül. A játékos ezt nem engedte és végül hosszas huzavona után lett tiszta ágya, ami ugyan kicsinek bizonyult, de a következő négy napot így is ebben töltötte.

Kezdetben 40 fokos lázzal feküdt, alig tudott enni. Közel négy kilót fogyott pár nap alatt. A tünetei egyértelműek voltak, a láz mellett fejfájás, köhögés, hányás, testi fájdalom, hidegrázás és légzési nehézségek. Erről ma már tudjuk, hogy az új típusú koronavírus tünetei között is szerepelnek.

Fotó: Conencticut Sun

Ez volt a legnagyobb fájdalom, amit valaha életemben éreztem.

– mondta, majd hozzátette: a zárójelentésére “tüdőgyulladás egy azonosítatlan vírus szövődménye nyomán” került.

Kiengedték a kórházból és azonnal játszania kellett

A csapatát rendkívül eredményorientált szemlélet jellemezte. Miután kiengedték a kórházból, szombaton már pályára kellett lépnie. A következő két hét során gyengének érezte magát, légzési nehézségei akadtak, de végig játszott. El nem tudja képzelni hogyan, de még egy 51 pont, 31 lepattanós meccset is összehozott – idézi fel ezt az időszakot.

Akkor az információ-hiány miatt ezt nem érezte kritikus pillanatnak, de így utólag döbbenetes belegondolnia, hogy december végén még Vuhanban játszottak bajnokit.

Teljesen gyógyultnak nyilvánították

A kínai liga január 2. és február 13. között vonult volna tervezett szünetre az olimpiai selejtezők miatt. Hazarepült az Egyesült Államokba és eldöntötte, hogy még szerződés-szegés árán sem megy vissza Kínába. Hazatérése után két hétre karanténba került, majd teljes kivizsgálásra jelentkezett. Konzultált orvosokkal, elsősorban a tüdejéről és a szívéről. Teljesen gyógyultnak nyilvánították, de arra senki nem tudott válaszolni, hogy a későbbiekben kell-e tartania bármilyen szövődménytől.

Amikor még minden rendben volt:

Hirdetés