Hirdetés
Archivum

Tianna Hawkins klasszis játékával fontos gyõzelmet aratott a Sopron:

:

Hirdetés

A Sopron 61-54-re verte a Lattes Montpelliert. Az Euroliga B-csoportjában a továbbjutás szempontjából közvetlen riválisnak számító francia gárda kellemetlen ellenfélnek bizonyult. Szívós védekezést bemutatva végig tapadtak a Sopronra és a negyedik negyed elején 47-45-nél vezettek is. A mérkõzés utolsó 6 percében azonban 11 pontot szerzett Tianna Hawkins és ekkor már 7 egységre nõtt a magyar elõny, mely a lefújás pillanatáig meg is maradt.

A Lattes Montpelliert látta vendégül a Sopron az Euroligában. A magyar bajnoki címvédõ keretében helyet kapott a frissen igazolt Iva Ciglar, viszont betegség miatt Kelly Faris nem játszhatott. A Montpellier elleni találkozók rendkívüli téttel bírnak, hiszen a továbbjutás szempontjából az egyik legnagyobb riválisról van szó, mely ráadásul a szezon elején az Orenburg gyengélkedését ki tudta használni, amivel lépéselõnybe került.

Az elsõ percek pontszegény játékot hoztak. Az elsõ kosarat Sara Krnjic szerezte, de ezt követõen a gallok találták meg elõbb a ritmust és Hélèna Ciak vezérletével 10-4-re elléptek. Gyakran szólt a játékvezetõi síp, ami igencsak töredezetté tette a játékot. A Sopron Iva Ciglar és Stankovic becserélése után tudott lendületbe jönni. Stankovic két találata után 12-12-nél már egyenlõ volt az állás, majd Hawkins büntetõivel fordítani is sikerült. A negyed végén Brémont vette vissza a vezetést a vendégeknek.

A második negyed elején a franciák játéka érvényesült és 23-17-nél már jött is a soproni idõkérés. A tipikus francia iskolát láthattuk: jó védekezés és precíz támadások mellett nyolc-kilenc azonos képességû játékost forgatott a vendégek szakmai stábja. 27-19-nél már 8 ponttal mentek a vendégek. A felzárkózás Tetemondová triplájával kezdõdött meg. Nem volt egy szép mérkõzés, sok hiba csúszott mindkét oldalon a játékba. Ennek megfelelõen a vendégek sem tudták növelni az elõnyüket. A félidõ hajrájában kezdte gyorsítani a játékot a Sopron és Hawkins, illetve Simon pontjaival közelebb is került, sõt Tetemondová az utolsó percbe fordulva egyenlített.

A második etapban egy komoly gödörbõl mászott ki a magyar csapat és bár a folytatásban is sokat hibáztak a felek, de 2-4 ponttal jellemzõen már Fegyverneky Zsófiék jártak elõrébb. A harmadik szakaszban több játékvezetõi ítélet borzolta a kedélyeket és a faultok is szépen gyûltek. A negyedik negyed elején Simon a kipontozódás sorsára jutott. A Montpellier a rutinos lett játékos, Gunta Basko pontjaival fordított. 8 perccel a lefújás elõtt 47-45-nél már 2 egységgel jártak elõrébb. Igor Polenek ekkor ismét idõt kért, majd Hawkins egyenlített.

A fordulópontot Iva Ciglar ellen elkövetett sportszerûtlen jelentette. Bár a büntetõk kimaradtak, de Hawkins a következõ támadásból betalált. Ismét a Sopron vezetett. Hawkins kiválóan ismerte fel, hogy a védõi elfáradtak. Felvállalta a vezér szerepét és az utolsó hat percben 11 pontot szerezve gyõzelemre vezette csapatát. Hawkins mellett Fegyverneky Zsófi villant a legjobb pillanatban egy kiszorított helyzetbõl. Ezzel 7 pontra ugrott a dfferencia, ami a lefújás pillanatáig nem változott.

Eredmény
UNIQA Euroleasing Sopron – Lattes Montpellier 61-54 (15-16, 18-17, 12-8, 16-13)

Hirdetés