Hirdetés
Archivum

Tina Charles: A Galatasaray több mint egy címer a mezen!:

:

Hirdetés

Az idei Euroliga szezon egyik legjobb tengerentúli centere Tina Charles. A Galatasaray sztárja 18.7 pontos és 10 lepattanós átlagával Diana Taurasi mellett csapata nyerõembere. A klasszis center a Connecticut Sun hivatalos honlapjának adott interjút a napokban, melyben beszélt a törökországi mindennapjairól és a Galatasaray szurkolók fanatizmusáról is.

Charles a tavalyi orenburgi kalandja után második európai szezonját kezdte. „Most már sokkal könnyebb a váltás a WNBA után, tudom mire számíthatok. Törökországot pedig egyszerûen imádom. Isztambulban sokkal több mindent lehet csinálni, mint Oroszországban. Nagyszerû a kultúra és még amerikai ételekbõl is jóval több van.” – fogalmazott Charles, majd beszélt a Galatasaray szurkolótáboráról is.

„A Galatasaray szurkolók a legjobbak, mindig mellettünk állnak. UConn és Connecticut Sun játékosként nem gondoltam volna, hogy van, ami az ottani hangulattal versenyezhet… Itt Isztambulban azonban nagyon fanatikus közönségünk van, akik hatalmas erõt adnak minden mérkõzésünkön.”

Charlest kérdezték a Galatasaray keretérõl, Diana Taurasiról és a WNBA-ben éppen a Connecticut gárdájához tartó Alba Torrensrõl is. „Jó a hangulat csapaton belül, nagyjából egy generációhoz tartozunk, jól érezzük magunkat. Dianával játszani rendkívül hasznos, szinte minden nap tanulok valamit. Alba pedig egy nagyon jó hármas játékos, aki a védõk mellett könnyen el tud menni, jól tör be és kiegyensúlyozott dobóformát mutat. Igazi önzetlen csapatjátékos. Sokat dolgozik az edzõteremben a fizikumán is. Én szeretek vele játszani.”- jelentette ki Charles, akit faggattak a csapat szezon eleji gyõzelmi szériájáról is.

„Minden gyõzelem nagyon értékes számunkra. A játékosok, a szakmai stáb és a vezetõk is rengeteget dolgoznak, hogy jobbak és jobbak legyünk. A Galatasaray több mint egy csapat, mindenkinek, aki ehhez a közösséghez tartozik, a Galatasaray az életet jelenti. Sokkal több mint egy címer a mezen.”
 

Hirdetés