Hirdetés
Archivum

Tina Charles az MVP:

:

Hirdetés

A WNBA rájátszásának elsõ napján kihirdették az idei évad legjobbjait. A legértékesebb játékos (MVP) a Connecticut Sun centere Tina Charles lett, de a többi területen sincs meglepetés.

Charles jelen pillanatban a liga legjobb centere, 18 pontot átlagolt az alapszakaszban, miközben 49.9%-al dobott mezõnybõl. Mérkõzésenként 10.5 lepattanót szedett és 1.4 blokkot osztott ki. Charles évrõl évre egyre érettebb játékkal rukkol elõ, idén a vezetésével a Connecticut Sun megnyerte a fõcsoportját.

A legjobb hatodik ember Renee Montgomery lett, aki 11.6 pontos és 2.6 lepattanós átlagával a legeredményesebb kispadról beszálló játékos volt az alapszakaszban.

A Kim Perrot Sportsmanship Award olyan játékosnak jár, aki az élet más területein is jeleskedik. Ezt idén Kara Lawson kapta. Mint ismeretes a Tennessee legendás edzõnõje Pat Summit Alzheimer-kórban szenved és mióta ez kiderült, Lawson több olyan alapítványt is támogat, amely az Alzheimer-kutatással foglalkozik. Lawson emellett felajánlotta, hogy minden sikeres triplája után 50 dollárt adományoz a Pat Summitt Foundation-nek. Idén 74 triplát dobott, ami 3700 dollárt jelent.

A legtöbbet fejlõdött játékosnak Kristi Toliver bizonyult, miután minden fontos mutatóban mutatóban karriercsúcsot jelentõ számokat produkált. 17.5 pontot, 4.9 gólpasszt, 3.2 lepattanót átlagolt és 1.3 labdát szerzett mérkõzésenként.

Hirdetés