Hirdetés
Archivum

Tina Charles filmrendezõként debütált:

:

Hirdetés

Pénteken este mutatták be a Tribeca filmfesztiválon a Charlie’s Records címû filmet, melynek rendezõje a kétszeres olimpiai aranyérmes, háromszoros világbajnok Tina Charles.

Fotó: Twitter.com/Tribeca

Fotó: Twitter.com/Tribeca

Tina Charles édesapjáról forgatott dokumentumfilmet. Rawlston Charles ismert alakja Brooklyn zenei és közösségi életének. Öt évvel ezután, hogy Trinidad és Tobagóból az Egyesült Államokba érkezve le tudott telepedni, 1972-ben nyitotta meg a lemezboltját. Ennek Charlie’s Calypso City and Charlie’s Records nevet adta. Az volt a cél, hogy hozzá hasonlóan Trinidad és Tobago térségébõl érkezõknek legyen egy találkozó helye és közöttük közösséget teremtsen. Ezen felül pedig az Egyesült Államokban népszerûsíteni szerette volna a calypso táncot, zenét és az egész életérzést, ami azzal jár.

Rawlston Charles-nak hat gyermeke van, akik közül az ismert kosárlabdázó a legfiatalabb. Még 2017-ben egykori UConn csapattársa Kalana Greene adta az ötletet Tinának, hogy készítsen filmet az édesapjáról. Ezt követõen Spike Lee rendezõt kereste fel, akitõl hasznos tanácsot és két DVD-t kapott útravalónak. Ez egyik Lee “4 Little Girls” címû filmjét tartalmazta, a másik pedig Kobe Bryant életérõl szólt. A New York Liberty sztárja minden szabadidejét a filmre fordította. Többek között Trinidad és Tobagóban is járt interjúkat forgatni a calypso jeles képviselõivel. A film fogadtatása a hétvégén igen pozitív volt. A fesztivál szervezõinek szombatra egy második vetítést is be kellett iktatni a programba, aminél nagyobb elismerés nem kell.

“A szívemet, lelkemet beletettem ebbe a filmbe. Szerettem volna, hogy az egész világ megismerkedjen édesapám történetével. Õ egy el nem ismert hõs, nagyon fontos volt számomra, hogy megörökítsük az életét.” – nyilatkozta az Inquirer címû lapnak Charles, aki hangsúlyozta: édesapjának tetszett a film. “Nem jutott szóhoz. Tisztában volt a kemény munkával, amit végeztem. Végig mellett volt az úton. Látta minden lépésemet.” A bolt mind a mai napig üzemel a Fulton Street-en, néhány háztömbre van attól, ahol a New York Liberty az edzéseit tartja.

Fotó: Twitter.com/Tribeca

Fotó: Twitter.com/Tribeca

Hirdetés