Hirdetés
USA

Tina Charles kihagyja a WNBA szezont:

:

Hirdetés

A Washington Mystics bejelentette, hogy Tina Charles kihagyja a WNBA szezont.

A WNBA orvosi bizottsága Tina Charles-t veszélyeztetettnek nyilvánította és mentességet adott neki a szezonra. Allergiás típusú asztmája van a kiváló játékosnak és emiatt komoly veszélynek van kitéve egy Covid-19 fertőzés esetén.

Miközben csalódottak vagyunk, hogy Tina nem lesz velünk a nyár folyamán, teljesen megértjük orvosi mentességének okát, és örömmel várjuk, hogy a következő szezonban velünk legyen. A játékosok egészsége elsőbbséget élvez. Ebben a szezonban nincsen semmi átlagos, de felkészültek vagyunk és izgatottan várjuk, hogy pályára lépjünk Floridában a rendelkezésre álló játékosainkkal.

– mondta Mike Thibault, vezetőedző.

A WNBA címvédője a Washington Mystics az Indiana Fever ellen kezdi meg a szereplését július 25-én.

A kétszeres olimpiai bajnok klasszis Tina Charles a New York Liberty-től tette át a székhelyét tavasszal a Washington Mystics csapatához. 2010-ben az év újoncának választott center New Yorkban csapatszinten nem ért el kiemelkedő eredményeket, de a válogatott sikerek mellett egyéni elismerésekből nem volt hiány. Ötször került be az év első ötösébe. Bár a csapata sokszor bukdácsolt, de még az elmúlt szezonban is 16.9 pontot és 7.5 lepattanót átlagolt 33 alapszakasz meccsen.

Hirdetés