Hirdetés
Archivum

Tina Charles parádéja sem volt elég:

:

Hirdetés

Az Orosz Bajnokságban is megkezdõdtek a küzdelmek a hétvégén. A VB és a WNBA rájátszása által legjobban „sújtott” nemzeti pontvadászatban az elsõ fordulókban az lesz a kérdés, hogy az utolsó pillanatban összeálló sztárcsapatok közül kit vagy kiket tréfálnak meg a kisebbek. Az elsõ forduló áldozata az Orenburg lett, akik a Dinamo Moszkva otthonában szaladtak bele egy váratlan pofonba.

A három EuroLigás közül a bajnoki címvédõ Jekatyerinburg a Dinamo Noginszk otthonában lépett pályára. A találkozó edzõmeccsnek is rossz volt, a világ leggazdagabb együttese 28-83 arányban diadalmaskodott. A mérkõzésen az uráliak mind a 12 nevezett játékosa pályára lépett, közülük négyen is kétszámjegyû pontot értek el. Agnieszka Bibrzycka volt a legeredményesebb 13 pontjával.

Az EuroLiga címvédõje, a Szpartak Moszkva Vidnoje a moszkvai rivális, a Szpartak-ShVSM-Efes Moszkvához látogatott. Ez a csata sem hozott nagy izgalmakat. Pokey Chatman gárdája már a Szuperkupa jegyében pattogtatva a 7-24-es elsõ negyeddel eldöntötte a találkozó sorsát, a vége 56-79 lett. Az EuroLiga címvédõjénél is a keret összes tagja lehetõséget kapott, négyen jutottak 10 pont fölé és a 16 egységig jutó Noelle Quinn volt a legeredményesebb.

A jelentõsen megerõsített Orenburg a Dinamo Moszkva vendége volt. Az Orenburg az utolsó pillanatban állt össze és ez bizony meglátszott a mérkõzésen. A szoros félidõ után a harmadik negyedben elhúzott a Dinamo Moszkva és innen már csak felzárkózni tudott a tavalyi Európa Kupa döntõs, fordítani nem. A vége 69-67 lett. Az Orenburgban a 25 pontig és 17 lepattanóig jutó világbajnok Tina Charles remekelt. Míg elsõsorban Becky Hammon és a fehérorosz Veramejenka teljesítménye maradt el a várttól.

Eredmények

Dinamo Moszkva – Nagyezsda Orenburg 69:67
Szpartak Noginszk – UMMC Jekatyerinburg 28:83
Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva – Sparta & K Vidnoje 56:79
Dinamo-GUVD Novoszibirszk – Szpartak Szentpétervár 70:67
Vologda-Сhevakata – Dinamo Kurszk 71:89

Hirdetés