Hirdetés
Európa

Tina Krajišnik lett a szerb válogatott új csapatkapitánya:

:

Fotó: KSS.rs

Hirdetés

Vasárnap megkezdte a felkészülést a címvédő szerb válogatott a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjére. Mint ismert, Marina Maljkovic 15 fős, jelentősen megfiatalított keretet hirdetett. A magyar bajnokságból ezúttal Nevena Jovanovic, a Sopron Basket légiósa került be a csapatba.

Jelena Brooks visszavonulása után új csapatkapitányt választott Szerbia. A hazánkban is éveket töltő, jelenleg a Galatasaray-t erősítő Tina Krajišnik vette át ezt a megtisztelő címet. A kiváló center a szerb szövetség közleményében hangsúlyozta, hogy lezárult egy korszak és most már kizárólag az új kihívásokra összpontosítanak. Megtisztelőnek nevezte a felkérést, hogy ezen átalakulás útján vezetheti társait. “Mindent megteszek azért, hogy a csapat támasza lehessek a pályán és azon kívül.” – tette hozzá Krajišnik.

Igaz, hogy csapatunk jelentősen megfiatalodott, és jelenleg csak néhány tapasztaltabb játékosból áll, de őszintén hiszek abban, hogy komoly hozzáállással és csapatmunkával a fiatalság, az energia és a tapasztalat ezen kombinációja meghozhatja a kívánt eredményt.

– mondta a célokról Tina Krajišnik.

A szerb válogatott az E-csoportba került, ahol Horvátország és Bulgária lesznek a riválisaik. Mivel ez egy hármas csoport, így az első ablakban a szerbek egy mérkőzést játszanak. November 14-én vasárnap Horvátországban lépnek pályára. Nagy feladatok várnak a szerbekre, hiszen a novemberi FIBA-ablak után februárban már világbajnoki selejtezőt vívnak.

Hirdetés