Hirdetés
Európa

Tinara Moore portré: bemutatkozik a VBW CEKK Cegléd új igazolása:

:

Hirdetés

A hét elején jelentette be a VBW CEKK Cegléd, hogy szerződtette Tinara Moore-t. A 190 cm magas amerikai játékos a csonka szezonban kiemelkedően teljesített, a spanyol élvonal legjobbjának is megválasztották.

Fokozatos fejlődés az egyetemen

Tinara Moore a Southgate Anderson középiskola növendéke volt és itt a végzős évében állami szinten is elismerték, a legjobb nyugati játékosok közé választották. Az egyetemi éveit a Central Michigan University szakmai programjában töltötte. A csapatuk a Divízió I-es Mid-American Konferenciában szerepelt. Moore az első évadban még kevesebb lehetőséget kapott, de a második szezonjától már első számú opció volt magas posztokon és támadásban komoly terheket pakoltak rá. A pontátlagai is ennek megfelelően emelkedtek: 13.1, 16.3, majd végzősként 19.2 pontot átlagolt.

A Mid-American Konferenciában a végzős évében az év játékosának választották. A 2017/2018-as szezonban mind a 29 találkozón kezdő volt. Ezek közül 12 összecsapáson jutott 20 egység fölé és nyolc alkalommal jegyzett dupla-duplát. A teljes szezont nézve 10.4 lepattanót átlagolt. Ebben az évben az országos rangsorban 22. helyen zárt a blokkolt dobásokat nézve és 21. a mezőnymutatóban. Egészen pontosan kiemelkedő 58.7%-al értékesítette a lehetőségeit, ami talán mind a mai napig a legnagyobb erénye az atletikussága mellett. Nem volt meglepetés, hogy ilyen teljesítmény után több európai ajánlat is befutott. Végül a Valencia csapott le Tinara Moore játékjogára.

A Valencia az alapokat, a Cadi La Seu a szintlépés esélyét adta

A Valencia 2018/2019-es évadban ugyan újonc volt a spanyol élvonalban, de a klubnál ekkor már célként tűzték ki, hogy a régi hagyományoknak megfelelő gárdát építsenek. Éppen ezért Moore előtt több rutinos játékos szerepelt, például Tamara Abelda vagy Meiya Tireira. A bajnokságban így mindössze 6 perc 55 másodpercet átlagolt 4,9 ponttal és 3,3 lepattanóval. A Cadi La Seu szakvezetése azonban felismerte benne a lehetőséget és megadta számára az esélyt, hogy kezdő legyen belső posztos meccsnyerő emberként.

A bajnokságban 26,54 perc alatt 15,3 pontot és 6,9 lepattanót átlagolt a katalán gárda színeiben. Három bajnoki fordulóban (8., 12., 20.) választották a legjobbnak. A teljesítmény-indexet tekintve 18,55-tel a legmagasabb átlagot jegyezte. A 15,3 pontos átlaga a harmadik legmagasabb lett. Ráadásul az Európa Kupába is át tudta ezt menteni. Ott a DVTK és a PEAC ellen is láthattuk. Összesen 10 meccsen 27.5 perc alatt 12.6 pontot, 8.5 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt. A lehetőségeit 57.6%-al értékesítette, ami a 8. legmagasabb lett a teljes mezőnyben. Ezeket az erényeket a ceglédi csapatban is érvényesítve a magyar élvonalban szintén meghatározó játékos lehet.

Hirdetés