Hirdetés
Magyarország

Tiszteli ellenfelét, de győzni ment Romániába a magyar válogatott:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Csütörtökön 17 órától Temesváron Romániával mérkőzik a magyar válogatott a 2023-as női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjének 3. fordulójában. Az MKOSZ Facebook oldalán Székely Norbert szövetségi kapitány és Kányási Veronika, a DVTK HUN-Therm játékosa nyilatkozott a várakozásairól.

“Öt és fél óra alatt értünk ide Temesvárra. Kiváló szállodában helyeztek el minket, amelyik 50 méterre fekszik a csarnoktól.” – fogalmazott Székely Norbert, majd hozzátette: “Az esti edzésen végigcsináltuk azt, amit szerettünk volna. Szerencsére senki nem sérült meg. A játékosok nagy izgalommal várják a csütörtöki mérkőzést.”

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Mindkét válogatott egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkezik A mieink tavaly novemberben 66-62-es vereséget szenvedtek Szekszárdon Spanyolországtól, majd 115-58-as sikert arattak Izlandon. Románia 65-59-re múlta felül Izlandot Bukarestben, majd 107-52-re alulmaradt Spanyolországban.

“Nagyon remélem, hogy esélyeshez méltó játékot mutatva tudunk fellépni. A tervünk az, hogy kemények, agresszívak leszünk és sokszor tudjuk elvinni a gyűrűig a labdát. Ez azt jelenti, hogy sok könnyű ziccerre számítok ezen a mérkőzésen. Nyilván emellett kellenek a jó hárompontos dobások is.” – tette hozzá Székely Norbert.  “Arra számítok a román csapattól – különösen hazai pályán -, hogy mindent megtesznek. Ők is hajtani, küzdeni fognak, de remélem, hogy a kvalitások mellettünk szólnak.”

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Kányási Veronika így foglalta össze várakozásait az MKOSZ videójában:

“Azt várom, hogy nagyon motiváltan jöjjünk ki, tudjuk azt, hogy milyen fontos mérkőzés lesz a kvalifikáció szempontjából. Az a legfontosabb, hogy agresszív legyen a védekezésünk, abból sok gyorsindítást tudjunk vezetni. Mindenféleképpen a győzelem a cél.” – összegzett a DVTK HUN-Therm játékosa.

A teljes riportok megtekinthetőek az alábbiakban:

Hirdetés