Hirdetés
Archivum

Tisztes gyõri helytállás a Galatasaray ellen:

:

Hirdetés

A Gyõr élvezetes mérkõzést játszott a Galatasaray alakulatával. A pontgazdag összecsapáson Fûzy Ákos csapata Ciglar, Simon, Nagy-Bujdosó és Rasheed kifejezetten szép megoldásaival remekül tartotta magát a végsõ gyõzelemre is esélyes török riválisa ellen. A Galatasaray a palánk alatti fölényét maximálisan kihasználva, Alba Torrens extra második negyedének köszönhetõen aratott 106-82-es gyõzelmet.

Csütörtökön az Euroliga gyõzelemre törõ Galatasaray együttesét fogadta a Gyõr a nõi kosárlabda Euroligában. Mindkét csapat kerete változott a múlt heti fellépéséhez képest. A Galatasaray soraiban ismét ott volt Epiphanny Prince, akinek a helyzetével már korábban is sokat foglalkoztunk. A Gyõrnél pedig nem volt ott Renne Montgomery, akinek szerzõdését a hétvégén bontotta fel a klub. Amerikai légiós nélkül várta az összecsapást Fûzy Ákos csapata, mivel térdsérülése miatt Quanitra Hollingsworth sem léphetett pályára.

A törökök kezdték jobban az összecsapást és 3 perc alatt 11-2-re léptek el. Szerencsére a Gyõr idõben megfogta a mérkõzést és Iva Ciglar vezetésével az elsõ negyed végjátékára 15-14-re zárkóztak fel a hazaiak. A nagy gyõri roham ekkor egy rövid idõre megtorpant, így 19-14-es hátránnyal Fûzy Ákosnak idõt kellett kérnie. A lendületbe jövõ vendégeket azonban ezzel nem sikerült kizökkenteni, így az elsõ etap végére 24-14-re hízott a differencia.

A törökök erejét jól mutatja, hogy a második negyedben lépett pályára elõször Alba Torrens. A spanyol klasszis kezdésnek rögtön ízelítõt adott klasszisából a gyõri közönségnek és a vezetésével pillanatok alatt 32-16-ra lógtak meg a vendégek. A Gyõr nem roppant meg a Galatasaray domináns rajtjától és a remek napot kifogó Simon két villanása után 32-22-nél már Ceyhun Yildizoglunak kellett idõt kérnie. A török mester szavai értõ fülekre találtak, a vendégek szemmel láthatóan felpörögtek a játékrész második felére és a szünetre 22 pontra növelték az elõnyüket.

Az 52-30-as elsõ félidõ hõse Alba Torrens volt, aki csak a második etapban szállt be, de a rövid játékidõ alatt is 19 pontig jutott. A gyõrieknél Ciglar elvitathatatlan klasszisa mellett Rasheed Ritát kell kiemelni, aki 10 pontnál járt 20 perc játék után

Úgy nézett ki, hogy a szünet egy kicsit elkényelmesítette a török sztárcsapatot. Sok hibával játszottak a vendégek a harmadik etap elején, így hosszú percekig állandósult a 20 pontos differencia. A negyed közepénél még 42-62 állt az eredményjelzõn, de ezt követõen újabb ritmusváltásnak lehettünk a szemtanúi. 2 perc alatt csinált egy 11-2-es sorozatot a vendég alakulat és ezzel 30 pont környékére hízott a differencia. Ebben a szakaszban már Diana Taurasi is beköszönt. Az amerikai világklasszis az elsõ két negyedben inkább csak gólpasszokkal hívta fel magára a figyelmet, de a harmadik szakaszban néhány elmaradt fújás után felpörgött és ez a pontjain is meglátszott. 30 perc után 79-53 állt az eredményjelzõn.

A negyedik negyedben mindössze a különbség volt kérdéses. A Gyõr ezúttal is azt a küzdõs, hajtós kosárlabdát mutatta, mint az elõzõ Euroliga mérkõzésein, így 20-30 pont között maradt a differencia. Kifejezetten szép dolgokat láthattunk ebben a negyedben a magyar csapattól. Sikertelen kísérletei után végre Nagy-Bujdosó is betalált távolról, de Simon és Rasheed találatai után is tapsra emelkedtek a kezek. A vendégeknél eközben Taurasi és Matic termelték a pontokat. Az utolsó percekben már nem bántotta egymást a két csapat, a vége pedig 106-82 lett.

A mezõnybõl 49.3%-al célzó Gyõr elmondhatja magáról, hogy eddig a legtöbb pontot dobta a legrangosabb európai kupasorozatban a Galatasaraynak. Természetesen a mérkõzéseket és a csapatokat nem lehet ilyen formában összehasonlítani egymással, de érdekességnek megteszi, hogy a VICI Aistes 66, az USK Praha 70, a Jekatyerinburg 65 pontig jutott a törökök ellen.

Fûzy Ákos csapatában Ciglar és Simon 18-18, Nagy-Bujdosó 17, Rasheed 16 pontot szerzett. A mezõnybõl 61.8%-al dobó Galatasaray színeiben Taurasi 24, Torrens 21 egységig jutott. A két csapat között a lepattanók terén mutatkozott nagy különbség. Hollingsworth hiányában a palánk alatt súlytalan volt a Gyõr, így a vendégek 40, míg a hazaiak 25 lepattanót szedtek.


Eredmény

Uni Seat Gyõr – Galatasaray 82-106 (14-24, 16-28, 23-27, 29-27)

Statisztika

Hirdetés