Hirdetés
Archivum

Tisztes helytállás Spanyolország ellen az U16-os Európa-bajnokság nyitányán:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 59-46-os vereséget szenvedett Spanyolországtól az U16-os A-divíziós Európa-bajnokság elsõ játéknapján.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A hagyományosan éremesélyes Spanyolország ellen kezdte szereplését Udinében a magyar U16-os válogatott. A mieink részérõl Horváth Fruzsina két találata vezette fel a találkozót, majd eredményes volt Fülõp Kata és Angyal Barbara is. Az elsõ szakasz felénél így mindössze 11-8-ra vezettek a spanyolok. Ezt követõen tett szert nagyobb elõnyre riválisunk, elsõsorban a palánk alatti fölényüket érvényesítették a spanyolok. A negyed hajrájához érkezve 17-8-nál 9 ponttal jártak elõrébb, de Wentzel Nóra révén a játékrész utolsó találatát a magyar válogatott szerezte.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A 17-10-rõl induló második negyed elsõ támadásából Mányoky Réka volt eredményes, majd amikor négy perc elteltével másodszor is betalált, 20-16-ra felzárkóztunk. Szervezett védekezéssel sikerült ellensúlyozni a spanyolok fölényét a magas posztokon. A nagy különbség 23-18 után a félidõ utolsó három percében alakult ki, amikor 13-4-es sorozatot csinált riválisunk. A félidõben a spanyolok 36-22-re vezettek. A statisztikát látva a lepattanókban mutatkozott nagy különbség, ezt a csatát 29-12-re nyerte riválisunk. Különösen a 14 támadólepattanójuk eredményezte a nagyobb differenciát.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A harmadik negyed elején Angyal Barbara értékesített triplát. Nem sokkal késõbb a spanyolok is eredményesek voltak távolról, így gyakorlatilag beállt ezen 14-15 pontos különbség környékén a mérkõzés. Kiegyenlítõdött a játék képe, miután a lepattanókat tekintve sikerült megfogni a találkozót. Árulkodó adat, hogy a második félidõben 21-14-re megnyertük a lepattanócsatát és a spanyolok a második 20 percben mindössze 4 támadólepattanót szereztek, ennek megfelelõen második esélybõl is lényegesen kevesebb lehetõségük adódott.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A legnagyobb különbséget 49-32-nél jegyezhettük fel. Ezt követõen a harmadik negyedet Mányoky Réka két büntetõje zárta. A negyedik etap elején Mányoky triplából is eredményes volt, amivel 49-37-re módosult az állás. A spanyolok gyõzelme nem forgott veszélyben, de válogatottunknak volt tartása. Nagyot küzdve sikerült a lépést tartani, sõt 51-42-nél 3 és fél perccel a lefújás elõtt 10 pont alá olvadt a differencia. Erre a felzárkózásra a spanyolok egy 8-0-s szériával válaszoltak, majd 59-42 után Fülöp Kata 2+1-es megoldása és Tóth Orsolya büntetõje alakította ki a végeredményt.

A csoport másik mérkõzésén Németország 72-51-re verte Portugáliát.

Eredmény
Spanyolország U16 – Magyarország U16 59-46 (17-10, 19-12, 13-12, 10-12)

Statisztika

Hirdetés