Hirdetés
Archivum

Tisztes soproni helytállás Kurszkban:

:

Hirdetés

Az Euroliga 10. fordulójában a Sopron Basket 86-66-os vereséget szenvedett a Dinamo Kurszk otthonában. A soproniak jó felfogásban játszva tisztességesen helyt tudtak állni az immár 28 meccse veretlen orosz együttes otthonában.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A Kurszk kezdte jobban a találkozót, három perc alatt 9-2-re léptek el. A Sopron azonban gyorsan rendezte a sorokat és amikor Fegyverneky Zsófia duplája célt ért, 11-9-nél már teljesen nyílt volt a mérkõzés. Tina Jovanovic és Yvonne Turner villanásai után 16-15-nél jegyezhettük fel a legszorosabb állást. Az elsõ negyed hajrája a hazaiaknak sikerült jobban, akik így 10 perc után 22-17-re vezettek.

Kifejezetten éles meccset rajzolt ki a játék képe az elsõ etap után és a második negyed elején is hasonló mederben zajlott a küzdelem. Bátran játszott a Sopron, támadásban jöttek azok az egyéni villanások, amivel tudott válaszolni a magyar bajnok az orosz támadásokra. A szülinapos Dubei Debóra triplája után 27-23 állt az eredményjelzõn. Turner és Crystal Langorne villanásával a folytatásban még 34-27-nél is látótávolságban haladt a Sopron.

A fordulat az elsõ félidõ hajrájához köthetõ, mely egyértelmûen a címvédõnek sikerült jobban. Könyörtelenül megbüntettek egy-egy védekezésbeli kihagyást a hazaiak, akik 49-34-re léptek el. Érezhette a Kurszk, hogy le lehet zárni a találkozót a harmadik negyed elején. Magas koncentrációval kezdtek és a így a játékrészt 6-0-val indítva 20 pont fölé növelték a differenciát. Kritikus szakasza volt ez a meccsnek, de jól reagálta le a Sopron a hazai rohamokat.

A harmadik negyed utolsó négy perce már egyértelmûen a mieinknek sikerült jobban. Keményebb soproni védekezés mellett pár extra dobás is utat talált a gyûrûbe, aminek köszönhetõen 13-4-es sorozattal zárta a periódust a magyar csapat. Az utolsó 10 percnek 67-50-rõl vágtak neki a felek. A hazaiak a játékrész elején visszaállították azt a 20 pontos különbséget, amely innentõl végig meghatározta a meccset.

Összességében kifejezetten hasznos találkozót tudott vívni a Sopron az idei Euroliga mezõny legerõsebbnek tûnõ együttesével. Szélesebb rotáció mellett minden pályára lépõ soproni játékos betalált.

Eredmény

Dinamo Kurszk – Sopron Basket 86-66 (22-17, 27-17, 18-16, 19-16)

Statisztika

Hirdetés