Hirdetés
Archivum

Tisztújító küldöttgyûlést tartott az MKOSZ:

:

Hirdetés

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) kedden tartotta tisztújító küldöttgyûlését. Részletek a szervezet közleményében.

Fotó: MKOSZ - hunbasket.hu

Fotó: MKOSZ – hunbasket.hu

Forrás: MKOSZ Sajtóközlemény

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége tisztújító küldöttgyûlést tartott a mai nap során. Rendkívül magas volt a részvételi arány, a 125 lehetséges küldött közül 105-en jelen voltak, így határozatképes volt a küldöttgyûlés. A beszámolók ismertetését és az új elnökség megszavazását megelõzõen Dr. Villányi Antal külön elismerésben részesült az elmúlt évtizedekben végzett felbecsülhetetlen munkájáért.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke elmondta, hogy a fejlõdéshez stabil háttér kell a sportág minden területén. Az utánpótlásban nõi vonalon nagyszerû munka folyik, ezt a korosztályos Európa-bajnokságokon elért eredmények fényesen bizonyítják. Ugyanezt kell elérni férfi vonalon is, ezért a jövõben nagyobb hangsúly kerül a minõségi munkára és arra, hogy az egyes utánpótlásmûhelyek mennyi NBI-es és válogatott játékost nevelnek ki.

A küldöttgyûlés elfogadta a 2018-as év beszámolóját és a 2019-es évre vonatkozó stratégiát.

A küldöttgyûlés ezt követõen szavazást tartott az elnökség összetételérõl.

Az egyhangú szavazás alapján az elnök Szalay Ferenc maradt.

Pukler Gábor, Becsky István, Halm Rolland, dr. Teszler Sándor, Fûzy András, Sitku Ernõ, Bokor Ákos és dr. Cser-Palkovics András maradtak a 10 fõs elnökség tagjai, Németh Károly és Leisztinger Tamás helyett pedig Sántha Gergely, illetve Hajdu Péter kerültek be.

Forrás: MKOSZ Sajtóközlemény

Hirdetés