Hirdetés
Archivum

Tízen egy helyért:

:

Hirdetés

Hollandia, Finnország, Ukrajna és Bulgária válogatottja ellen lép pályára Sopronban Európa-bajnoki pótselejtezõ tornán a nõi kosárlabda válogatott. A cél egyértelmû: megnyerni csoportot.

Felemás csoportba került Magyarország, mivel riválisaink között van minden, kötelezõen legyõzendõ ellenfél, sötét ló és egy a mieink orra alá tavaly nyáron kétszer is borsot törõ nemzeti csapat.

A kötelezõen legyõzendõ kategóriába Hollandia tartozik, akik abban az esetben, ha nem szervezik át tavaly õsszel a selejtezõcsoportokat, most a B-divízióban küzdenének. Természetesen egy kézlegyintéssel a holland nemzeti csapatot sem lehet elintézni, ahogy manapság, fõleg kosárlabdában, már senkit sem szabad lebecsülni. Ez a csapat már nem a tavalyi csapat, mivel felépült sérülésébõl Naomi Halman, aki egy esztendõvel ezelõtt a nyarat kihagyta, viszont 2009-ben a 190cm magas játékos 15 pontos és 9 lepattanós átlaggal a B-divízió legjobbja volt. Egyszóval figyelni kell a holland riválisra, de ha komolyan gondoljuk az EB szereplés kivívását, akkor csak a gyõzelem az elfogadható.
 

Kicsit nehéz belõni a soproni ötös erõviszonyait, mivel két olyan válogatott is a csoportunkba került, akik egy meccsen bárkit képesek legyõzni. Ez a két együttes pedig nem más, mint Finnország és Ukrajna. A finnekre tavalyról emlékezhetünk, igencsak megszenvedtünk velük, ráadásul nincsenek rossz formában. Elõkészületi meccseik közül érdemes kiemelni, hogy a világbajnoki negyedik fehéroroszoktól csak 48-45-re kaptak ki, ráadásul azon a mérkõzésen 45-39-re a lepattanó csatát meg is nyerték. Az ukránok a másik „sötét ló”, fiatal kerettel érkeznek, ahol a legrutinosabb játékos az itthon is jól ismert Olena Zherzherunova. Az ukrán gárda tavaly egészen az utolsó fordulóig versenyben volt az EB részvételért, de csoportjukból végül Nagy-Britannia és Szlovákia kvalifikálta magát.

Kicsit fájó sebeket tépünk fel, amikor Bulgáriát említjük. Tavaly nyáron finoman szólva is átírták számításainkat azzal, hogy kétszer is kikaptunk tõlünk. A bolgár csapat Donneka Hodges klasszisára és a spanyol szakvezetõ Jose Maria Buceta tapasztalatára építhet és gyakorlatilag nekik köszönhetik, hogy a kontinenstorna közelében jár ez az alakulat. Ami a bolgárokkal szemben a javunkra billentheti a mérleg nyelvét, az a rutin. Buceta csak egy EuroLigában és egy Európa Kupában szereplõ játékost vonultathat fel, miközben Székely Norbert alapcsapatában a meghatározó emberek mind-mind a legrangosabb európai kupasorozatban edzõdtek.

A másik ágon Tarantóban Belgium, Németország, Románia, Szerbia és Olaszország találkozik. Itt a hazai pályán játszó olaszok kiemelkednek, terveiket egyedül a szerbek írhatják felül. A két csoport gyõztese oda-visszavágós rendszerben dönti majd el a lengyelországi Európa-bajnokságra még kiadó egyetlen hely sorsát.


Szurkolj válogatott színekben!

Gyere és drukkolj a helyszínen a magyar nõi kosárlabda válogatottnak június 3-8. között Sopronban az Európa-bajnoki Pótselejtezõ Tornán!

Szeretnénk, ha az MKB Arénában minél többen viselnének a nemzeti csapat adott napon viselt mezével megegyezõ színû felsõt.

Június 3. 18:00 Magyarország-Hollandia mezszín: FEHÉR
Június 4. 18:00 Finnország-Magyarország mezszín: PIROS
Június 5. 18:00 Magyarország-Ukrajna mezszín: FEHÉR
Június 7. 18:00 Bulgária-Magyarország mezszín: PIROS

Legyél ott a mérkõzéseken és mutasd ki a felsõd színével is, hogy a magyar válogatottnak szurkolsz!

A napi mezszínnel azonos színbe öltözött nézõk meglepetésekre számíthatnak!

Egy szín, egy csapat!
 

Hirdetés