Hirdetés
Archivum

Tizenöt ország 27 csapata Szolnokon a FIBA 3×3-as tornáján:

:

Hirdetés

Tizenöt ország 27 csapata vesz részt a nemzetközi szövetség (FIBA) 3×3-as kosárlabdatornáin péntektõl vasárnapig a szolnoki Tiszai hajósok terén – jelentette be a város polgármestere kedden tartott sajtótájékoztatóján.

Fotó: info.szolnok.hu

Fotó: info.szolnok.hu

Szalay Ferenc elmondta: negyedik alkalommal költözik a Tisza partjára a fiatalok körében igen népszerû 3×3-as kosárlabda U18-as Európa Kupa-selejtezõje, és megtiszteltetés számukra, hogy a korábbi évek pozitív tapasztalatai alapján idén az U23-as Nemzetek Ligája-verseny szervezésével és lebonyolításával is a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.-t bízták meg.

Tizenöt országból érkeznek csapatok, a mezõnyben ott lesz a magyar U18-as és U23-as nõi és férfi válogatott is.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetõ igazgatója elmondta: az U18-as kategóriában 9 országból 15 csapat – 9 férfi és 6 nõi – szerepel, az U23-as Nemzetek Ligája pénteken, illetve vasárnap zajló versenyeiben pedig 6 országból 12 csapat – 6 férfi és 6 nõi – vész részt.

Az U18-as Európa Kupa szeptember elején lesz Tbilisziben, addig Szolnokon kívül Olaszországban és Franciaországban rendeznek még selejtezõket, mindhárom helyszínrõl mindkét nemben két-két csapat jut tovább.

Hozzátette: a rendezvényhez közvetlenül kapcsolódó Filmkosár# elnevezésû programjuk keretében kedden a Bohém Rapszódia, szerdán a Kincsem címû filmet nézheti meg a közönség a Tiszai hajósok terén.

Kedd és csütörtök között rendezik meg a #szembeNézõs programot ugyanitt és a Tisza Mozi kerthelyiségében. Filmvetítésekkel, pódiumbeszélgetésekkel, koncertekkel várják az érdeklõdõket, a programok ingyenesek.

A rendezvény a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a SzolnOK! Helyi Akciócsoport, a TISZApArt MOZI és a Talifish Tahouse & Club közös rendezésében valósul meg.

Forrás: MTI

Hirdetés