Hirdetés
Európa

Több bajnokságban teljes forduló jön:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön több európai bajnokságban már teljes fordulót bonyolítanak le. Rövid körkép arról, hogy hol milyen találkozókat követhetünk.

A hétközi játéknapok rangadóját Oroszországban rendezik, ahol csütörtökön a Nagyezsda Orenburg vendége az UMMC Jekatyerinburg lesz. Amikor a nagy hármas tagjai egymás ellen szerepelnek, annak mindig óriási a presztízse az oroszoknál. Érdekes lesz figyelni a Kurszkra is, akiknek az MBA Moszkva otthonában nem lesz könnyű dolguk. Törökországban a Hatay – Fenerbahce rangadót pótolják, amit még a válogatott szüneti előtti játéknapról helyeztek át ide.

Spanyolországban szombaton folytatják, ahogy Franciaországban is a hétvégén jönnek az első tétmeccsek. Azok a helyi kupasorozat negyeddöntői lesznek. Olaszországban eközben szerdán és csütörtökön a teljes mezőny pályára lép. Az élcsapatok közül a Schio nagy favorit a Vigarano otthonában. A Reyer Veneziának viszont igencsak nehéz percei lehetnek a Fila San Martino di Lupari otthonában. A Ragusa a Palermót fogadja és a legutóbbi botlásuk után nem hibázhatnak.

Csehországban is teljes forduló lesz szerdán. Az USK Praha és a KP Brno csatája rangadónak tekinthető, bár a prágaiak természetesen toronymagas esélyesek. Lengyelországban a Gdynia – Gorzow rangadót pótolják csütörtök este országos televíziós közvetítés mellett. Szlovákiában nem lépnek pályára. Romániában viszont a hétvégi kupa Final Four előtt a napokban még négy bajnoki találkozót lejátszanak. A Szatmárnémeti – Targoviste csatát érdemes kiemelni.

Hirdetés