Hirdetés
Archivum

Több érdekes párosítás is lesz az Euroliga 9. fordulójában:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön rendezik a nõi kosárlabda Euroliga 9. fordulóját. A Sopron Basket görögországi mérkõzését már részletesen felvezettük. Most nézzük meg röviden, hogy a többi párosításban mi várható.

A Sopron Basket együttesét is soraiban tudó B-csoportban rendezik a játékhét egyik kiemelt rangadóját, melyen a Fenerbahce látja vendégül a Salamancát. A török és a spanyol bajnok csatája mindenkor óriási presztízs. Ezúttal viszont a csoport végkimenetele szempontjából is kulcsfontosságú derbi jön. A Fener a Sopronhoz hasonlóan 5/3-as mutatóval rendelkezik, míg a Salamanca 4/4-essel. A két csapat õszi találkozása ráadásban a spanyolok 88-82-es sikerét hozta. Silvia Dominguez két másodperccel a vége elõtt mentette hosszabbításra a rangadót. A ráadás 5 percét pedig már jobban bírta a Salamanca. A két csapat statisztikáit nézve a Fenerbahce-nak jobb számai vannak. Különösen, amióta Kia Stokes is bekerült a nevezett keretükbe és Anastasiya Verameyenka mellé a Plum, Hartley kettõs felnõtt pontszerzésben. Látszik, hogy Valerie Garnier kemény munkát végez. A Salamanca múlt héten a Hatay-tól szenvedett vereséget és elõtte is botladoztak. A stábjuk továbbra is fáradtságra és betegségekre, sérülésekre panaszkodik. Ettõl függetlenül adott a minõség a keretükben, hogy akár Isztambulban is bravúrt érjenek el.

A B-csoportban a Carolo Basket a Dinamo Kurszkot fogadja. Az orosz sztárcsapat továbbra sem meggyõzõ, de még mindig veretlen. Múlt héten a TTT Rigával szenvedtek meg és a Carolo Basket otthonában sem lesz egyszerû dolguk. A franciák Sopronban nem mutattak sokat, de hazai pályán lényegegesen jobb teljesítményre képesek. Hétvégén a Bourges-t verték és teher nélkül játszhatnak az oroszok ellen is. A Kurszk esetében a Charles-Hollingsworth csere hatásait egyelõre nem lehet megítélni. Szerkezetben nagy változás nem történt. A játékuk pedig továbbra is Stewart és Petrovic köré épül. A TTT Riga és a Hatay csütörtöki összecsapása szintén nagy téttel bír. A Riga egy sikerrel komoly lépést tenne a negyeddöntõ felé. A Hatay viszont egy idegenbeli gyõzelemmel visszahozná magát a továbbjutásért zajló versenyfutásba. A törököknek felemás hetük volt, hiszen a salamancai bravúr után otthon kikaptak a Mersin-tõl. A Riga eközben a hazai dominanciája mellett folytatta bravúros szereplését. Remekül helyt tudtak állni Kurszkban. Kristine Vitola zseniális teljesítményét (26 pont, 12 lepattanó, 36 VAL) a FIBA is kiemelte. Összességében esélyesek a Hatay ellen.

Az A-csoportban mind a négy meccset lejátsszák szerdán. A címvédõ UMMC Jekatyerinburg a CCC Polkowice otthonában készülhet újabb magabiztos sikerre. Meglepõ lenne, ha a lengyelek meg tudnák szorongatni a bombaformát mutató orosz sztárcsapatot. Az USK Praha és a Schio csatája viszont kifejezetten érdekes lehet. A prágaiak hazai pályán hosszabbításban kaptak ki múlt héten az Orenburgtól, a Schio viszont – mely a számok alapján egyre jobban összeáll – megszerezte elsõ gyõzelmét. A cseh fõvárosban is alkalmasak lehetnek egy bravúrra. Az Orenburg a Bourges-t fogadja. Az orosz együttes nagy skalpot gyûjtött be a prágai sikerével múlt héten és a bajnokságban is fontos meccset nyertek a Szpartak Moszkva otthonában. A Bourges a CCC Polkowice ellen múlt szerdán a negyedik negyed 18-0-s futásával az évad egyik nagy fordítását mutatta be. Utána viszont rangadót buktak a Carolo otthonában. Év elején kisebb hullámvölgybe kerültek, hiszen elõtte a Montpellier-tõl is kikaptak. Megjósolhatatlan a gyõztes kiléte. Ugyanúgy, ahogy a két rossz formában lévõ csapat a Castors Braine és a Villeneuve d’Ascq csatájában. Itt is nagy a tét, hiszen a gyõztesnek még lehet esélye az Európa Kupás folytatásra.

A menetrend

A-csoport

Január 16., szerda
15:00 Nagyezsda Orenburg – Tango Bourges Basket
19:00 CCC Polkowice – UMMC Jekatyerinburg
19:00 USK Praha – Famila Schio
20:00 Villeneuve d’Ascq – Castors Braine

B-csoport

Január 16., szerda
17:00 Olympiacos – Sopron Basket
17:30 Fenerbahce – Perfumerias Avenida Salamanca
19:00 Carolo Basket – Dinamo Kurszk

Január 17., csütörtök
18:30 TTT Riga – Hatay

Tabella

A-csoport

B-csoport

Hirdetés