Hirdetés
Európa

Több európai bajnokságot felfüggesztettek:

:

Hirdetés

Szerdán este az európai ligákat nézve kritikus pillanathoz érkezett a koronavírus gyors terjedése miatt hozott korlátozó intézkedések sora. Több ligában felfüggesztették a játékot.

Az európai topligák közül a Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) bejelentette, hogy az égisze alá tartozó bajnokságok következő játéknapjait felfüggeszti. Kedden még zárt kapus találkozókról szóltak a hírek, de szerda estére a vírus gyors terjedése és a hatósági állásfoglalások után drasztikus lépésre szánta el magát a szövetség. Ez a női élvonal és a másodosztály összecsapásait is érinti. Csütörtökön a FEB vezetői és a regionális kosárlabda szövetségek képviselői tárgyalnak ennek a felfüggesztésnek a két hétre tervezett valamennyi félre történő kiterjesztéséről.

A Belga Kosárlabda Szövetség március 31-ig felfüggesztette minden mérkőzés megrendezését, így addig az országban bajnoki találkozók nem lesznek. A Castors Braine az Európa Kupa negyeddöntőjében a Valenciát fogadja. Jelenlegi információk szerint megrendezik a találkozót. A spanyol gárda és a játékvezetők is a helyszínen tartózkodnak. Sőt, a Valencia már edzett is a mérkőzés helyszínén, ami a Castors Braine csarnokának foglaltsága miatt Namur lesz. Ezt már jóval korábban, a koronavírus terjedése előtt megváltoztatták.

Ausztriából kedden még zárt kapukról érkeztek hírek, de szerdán már ott is szigorítottak. Április 5-ig minden mérkőzés lebonyolítását felfüggesztették. Ez érinti a női bajnokság találkozóit is. Ezt követően egyeztetnek arról a felek, hogy befejezik-e a bajnokságokat és ha igen, akkor milyen menetrend szerint.

A német BC Pharmaserv Marburg a Facebook oldalán adta hírül, hogy a CEWL sorozat négyes döntőjét elhalasztották. A Final Four-t a belgiumi Mechelen városában rendeztek volna a házigazda Kangoeroes Mechelen, a szlovák Piešťanské Čajky, a német BC Pharmaserv Marburg és a cseh Žabiny Brno részvételével március 28-án és 29-én. A felek a közeljövőben egyeztetnek arról, hogy végleg törlik az eseményt vagy későbbi időpontban lebonyolítható lenne-e a torna. Németországban egyébként szintén zárt kapukról döntöttek minap a bajnoki meccseket tekintve.

Hirdetés