Hirdetés
Európa

Több európai élcsapat is komoly erőpróba előtt:

:

Hirdetés

Sűrű hétvége előtt állunk az európai női kosárlabdában. Szinte minden jegyzett bajnokság hoz pikánsnak, érdekesnek ígérkező csatát.

Oroszországból kiemelkedik a Dinamo Kurszk és a Nagyezsda Orenburg rangadója, melyhez külön részletes felvezetést is készítettünk. A címvédő Jekatyerinburg szombat délelőtt a Novoszibirszk otthonában szerepel. Nekik kötelező a siker. Törökországban a Fenerbahce-nak a Besiktas ellen lehetnek nehéz percei. A Galatasaray-nak a Cankaya és az Ormanspor-nak a szétesett Botas ellen nem szabad hibáznia.

Spanyolországban a Girona az IDK Gipuzkoa, míg a Salamanca a Bembibre ellen készül kötelező győzelemre. A Valencia is esélyes az Araski ellen. Az Európa Kupában a Szekszárdra váró Gernikának viszont maximális koncentrációra van szüksége Tenerifén. Simon Zsófiáék a közvetlen rivális Nissan Al-Qazeres Extremadurát fogadják. Franciaországban a Lattes Montpellier a Landernau otthonában hangolhat a kurszki vendégjátékra. A Lyon a Charnay ellen folytathatja azt a remek teljesítményét, amit Gironában mutatott. A Bourges vívja a hétvége rangadóját a rendkívül nehéz csarnoknak számító Carolo Basket otthonában.

Olaszországban a Schiónak Empoliban, a Reyer Veneziának pedig Torinóban kell szállítania a kötelezőnek elkönyvelt sikert. A Ragusa is toronymagas esélyes Luccában. Lengyelországban a hétvégén jön a helyi bajnoki csúcsrangadó a címvédő CCC Polkowice és trónkövetelő, az Euroligában is versenyképes Arka Gdynia között. Romániában a középszakasz rajtol, amit részletesen fel is vezettünk. Szlovákiában az MBK Ruzomberok a Dubcek Bratislava, míg a Young Angels Kosice a SKP Banska Bystrica ellen kezdi az évet. Csehországban az USK Praha pedig már pénteken lejátszotta aktuális bajnokiját és 117-49-re kiütötték az Ostravát.

Hirdetés