Hirdetés
Utánpótlás

Több fronton is eredményesek az Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia kadett leány kosarasai:

:

Fotó: Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A képen balról jobbra: Tózer Nemes Boglárka, Molnár Eliza, Lenkei Cintia, Hévízi Dóra, Rácz Kincső és Balla Zita.

Hirdetés

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia lány U16-os korosztályos csapatában szereplő hat tehetséges kosaras, a Kecskeméti KC U18 és az NBI/B felnőtt bajnokságban szereplő csapatában is játszik. Közülük Tózer Nemes Boglárka meghívót kapott a korosztályos magyar válogatottba is.

A hat kadett korú akadémista; Balla Zita, Hévízi Dóra, Lenkei Cintia, Molnár Eliza, Rácz Kincső és Tózer Nemes Boglárka teljesítménye minden dicséretet megérdemel, mert az U16-os kiemelt bajnokságban nagyszerűen szerepelnek, mellette pedig a KKC csapatában, az egy évvel idősebbek között, a junior bajnokságban is helytállnak.

Tózer Nemes Boglárka, a Bányai Júlia Gimnázium 9. osztályos tanulója hat éve kosárlabdázik az akadémián.

Természetesen nagyon örültem az Európa Bajnokságra készülő korosztályos magyar válogatott keretébe történt meghívásnak, hiszen minden sportoló számára ez elismerés és egyben megtiszteltetés – mondta az akadémiai meghívóról Boglárka, aki jelenleg a nemzeti együttessel készül az edzőtáborban. -Az akadémián edzőimtől, jelenleg Halmai Gábortól- minden támogatást és segítséget megkapok ahhoz, hogy fejlődni tudjak. Kiváló körülmények között készülhetünk, minden feltétel biztosítva van számunkra ahhoz, hogy a mérkőzéseken megfelelő teljesítményt tudjunk nyújtani

– hangsúlyozta.

Rövid távon szeretné elérni, hogy azok a csapatok, amelyekben játszik jól szerepeljenek a bajnokságokban, valamint olyan szinten tudjon kosarazni, hogy a válogatott keretében maradva részt vegyen a következő korosztályos Eb-n. A jövőjét tudatosan építő sportolóként természetesen célként tűzte maga elé azt, hogy egy NB I/A osztályú csapat játékosaként a felnőtt magyar válogatott tagja legyen.

Hévízi Dóra még az általános iskolában, 8 évvel ezelőtt kezdte a kosárlabdázást. Először a fiúknál, Lakosa Zsolt kezei alatt kezdte ismerkedett a sportággal. Jelenleg a Bólyai János Gimnáziumban tanul, nagyon jó eredménnyel. Az akadémián minden feltétel adott ahhoz, hogy fejlődni tudjon és jó szereplés esetén a korosztályos válogatottba is bekerüljön. A jövőben stabil NBI/A-s játékossá szeretne válni, de egy külföldi ösztöndíj lehetőségét is megragadná, ha erre adódik majd lehetősége.

Molnár Eliza bolyais diákként is nagyon szeret kosárlabdázni, nem jelent gondot számára sem, hogy több területen is helyt kell állnia, annak ellenére, hogy ez komoly fizikai terhelés.

A csapatban a 3-as poszton játszik, itt tudja legjobban érvényesíteni az eddig tanultakat és alkatához is ez felel meg a legjobban. Az a vágya, hogy olyan szintre tudjon fejlődni, hogy egy NB I/A osztályú csapat felfigyeljen rá és ott alapemberré váljon.

Lenkei Cintia a Szent-Györgyi Albert Technikumban tanulója, már kilencedik éve kosárlabdázik. A jövőjét is a kosárlabda játékosként tervezi. Mivel az akadémián kitűnő edzők keze alatt fejlődött és nagyon szereti a kialakult közösséget, bizakodik abban, hogy a sportkarrierje is töretlen lesz.

Rácz Kincső az általános iskolában kezdett el kosárlabdázni. Jelenleg a Református Gimnázium tanulója és az Akadémia csapatának irányítója, vagyis nála van a karmesteri pálca a pályán.

-Egy sportolónak össze kell tudni egyeztetni a kettőt, mert a tanulást nem szabad elhanyagolni – mondta, hozzátéve, hogy neki ezt eddig jól sikerült, amit jó tanulmányi és sport eredménye is bizonyít.
Balla Zita a KKC-ben kezdte, majd az Akadémiára igazolt. Kitűnő környezetben és közösségben, kiváló edzőkkel dolgozott eddig, ezért nagyon hálás mindenkinek, aki ezt a lehetőséget megteremtette. A Bányai Júlia Gimnáziumban tanul. Tudja, hogy még sokat kell fejlődnie, erősödnie. Tetszik neki ez a rendszer, hogy az akadémia kadett csapatában történő szereplés mellett „feljátszhat” a KKC junior és NBI/B-s csapatába is. A válogatott edzőtáborok hangulatába ő is belekóstolhatott az elmúlt években, ami motivációt jelent számára.

A hat akadémista példája is mutatja, hogy a sportkarrier és a siker kemény munka, kitartás, áldozat és

lemondás nélkül nem elérhető. Viszont ezalatt a sport rengeteg mindenre megtanítja és különleges élményekkel, lehetőségekkel gazdagítja a fiatalokat. Álmaik eléréséhez pedig jelenleg minden feltétel rendelkezésre áll az Akadémián mind szakmailag és mind infrastrukturálisan is.

Hirdetés