Hirdetés
Archivum

Több klubcsapatunk is hétfõn állt munkába:

:

Hirdetés

Hétfõn több hazai klubcsapat is megkezdte a felkészülést a 2018/2019-es évadra. Bár a klubok összeállításait külön-külön is közöltük, érdemes röviden összefoglalni az aktualitásokat.

Fotó: Sopron Basket/wb-sopron.com

Fotó: Sopron Basket/wb-sopron.com

A bajnoki címvédõ Sopon Basket Média Napján elhangzottakról a klub összeállításán keresztül már részletesen hírt adhattunk. A soproni csapat korábban közzétette, hogy az elõszezonban augusztus 29-én mutatkozik be a Pöstyén ellen. A légiósok közül Alaina Coates augusztus 29-én, Amanda Zahui szeptember 1-én csatakozik a társaihoz. Yvonne Turner érkezése a Phoenix Mercury WNBA-s szereplésétõl függ. Egy biztos, hogy a csapatuk ott lesz a rájátszásban.

Fotó: Atomerõmû KSC Szekszárd/kscszekszard.hu

Fotó: Atomerõmû KSC Szekszárd/kscszekszard.hu

Az Atomerõmû KSC Szekszárd magyar magja Bálint Réka, Gereben Lívia, Kiss Virág, Mansaré Manty, Studer Ágnes, Studer Zsuzsa és Theodoreán Alexandra összeállításban hétfõn szintén megkezdte a munkát. A klub honlapjának beszámolójából kiderül, hogy Erica McCall ügyének a végére pont került. Immár hivatalosan is kijelenthetõ, hogy az amerikai center a következõ évadban visszatér Szekszárdra. A TEOL.hu összeállításából pedig megtudhatjuk, hogy a negyedik légióssal, aki egy európai bedobó-irányító lesz, közel áll a klub a megegyezéshez. A még hiányzók közül Nevena Jovanovic a jövõ héten csatlakozik a társaihoz, míg McCall és Abby Bishop szeptember elején érkezikm ugyanúgy, ahogy az U16-os Eb-re készülõ Vincze Nikolett. Az elõszezonban a szekszárdi csapat augusztus 25-én az MTK Budapest ellen egy zártkapus meccsen mutatkozik be.

Fotó: UNI Gyõr/gyorikosar.hu

Fotó: UNI Gyõr/gyorikosar.hu

Az UNI Gyõrnél is zajlik a munka. Az elsõ edzésre pénteken kerül sor, de addig a játékosokra a szezon elõtti kötelezõ orvosi vizsgálatok várnak. A klub honlapjának beszámolója szerint vasárnap szemészeten és fogorvosnál, hétfõn belgyógyásznál voltak a játékosok, míg szerdán és csütörtökön a fõvárosban terheléses vizsgálatokon van jelenése a keret tagjainak. A légiósok közül Melissa Brcaninovic már ott van a társaival, Sara Krnjic augusztus 25-én csatlakozik a csapathoz. Reshanda Gray szeptember 2-án érkezik Gyõrbe, míg Lexie Brown a WNBA-s szereplésétõl függõen áll majd Sandro Orlando rendelkezésére. A legkésõbb Artemisz Szpanut láthatják a gyõri szurkolók. A görög játékosnak a Világbajnokság után egy héttel kell megjelennie. A gyõriek az elsõ meccsüket az elõszezonban szeptember 1-én a Sopron Basket otthonában vívják.

Fotó: PEAC-Pécs/peacpecs.hu

Fotó: PEAC-Pécs/peacpecs.hu

A PEAC-Pécsnél 13 játékossal kezdték meg a munkát. A pécsieknél a magyar mag szinte teljes, míg a légiósok közül Katarina Tetemondová csatlakozott eddig. A klub honlapjának beszámolója kiemeli: a két világbajnoki résztvevõ – Julie Vanloo és Sarah Imovbioh – a szeptember végi seregszemlét követõen érkezik meg, míg az U17/U18-as válogatottal eredményesen szereplõ Wentzel Nóra egy hét pihenõt kapott. A PEAC felkészülési programját korábban már közöltük a lapunk felületein is. A bemutatkozásra augusztus 29-én a PINKK Pécsi 424 ellen kerül majd sor.

Az MTK Budapestnél is kezdetét vette a munka. A klub egy fotót közölt a Facebook oldalán:

Hirdetés