Hirdetés
Archivum

Több magyar kötõdésû válogatott készül az Eb-selejtezõkre:

:

Hirdetés

Szombaton és szerdán két fordulót rendeznek a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezõjében. Több olyan válogatott is akad, ahol hazánkban szereplõ játékosokat vagy éppen magyar klubcsapatnál dolgozó szakembereket követhetünk.

Fotó: cbf.cz

Fotó: cbf.cz

Kezdjük az összeállításunkat Csehországgal, ahol Stefan Svitek (Aluinvent DVTK) szövetségi kapitány mellett Tereza Peckova (Aluinvent DVTK) és Kamila Stepanova (CMB Cargo UNI Gyõr) szerepel. A csehek szombaton Belgiumot, majd szerdán Németországot fogadják. Stefan Svitek nincs könnyû helyzetben, hiszen a belgák ellen nem számíthat a honosított Kia Vaugh szolgálataira. Igaz, a másik oldalon hiányzik Ann Wauters szintén sérülés miatt. A cseheknek Németország ellen viszont kötelezõ a gyõzelem és azzal a sikerrel már nagy lépést tennének a kvalifikáció felé. A magyar kötõdésû játékosok közül Tereza Peckova kisebb Achilles-sérüléssel bajlódik.

Fotó: kzs.si

Fotó: kzs.si

A szlovén válogatott Teja Oblak (Atomerõmû KSC Szekszárd) és Tina Jakovina (PINKK Pécsi 424) személyében szintén két hazánkban szereplõ játékossal áll fel. A szlovénokra csoportrangadó vár Franciaország ellen, majd szerdán Romániát fogadják. A csoport negyedik tagja Finnország. A szlovénok és a franciák simán verték a két kiscsapatot. A szlovénok +61-es, míg a franciák +101-es pontkülönbséggel. Szinte biztos, hogy a csoport elsõ két helyét elviszik és az biztosnak látszik, hogy az elsõ hely az egymás elleni meccseken dõl el. Ebbõl a szempontból Oblakék szeretnének lépéselõnybe kerülni. Románia ellen pedig a kevesebb lehetõséget kapó játékosok is bizonyíthatnak. A szlovén válogatottal készült a két nagy sérültjük, a rehabilitáció közepén álló Eva Lisec és Nika Baric. A visszatérésük után igencsak versenyképes csapatuk formálódhat.

Fotó: kscg.me

Fotó: kscg.me

A montenegrói válogatott szövetségi kapitánya a Sopron Basket vezetõedzõje Roberto Iniguez. A spanyol szakembernek nincs könnyû dolga, hiszen az egyaránt sérüléssel bajlódó Jelena Dubljevic és a honosított Glory Johnson mindössze csütörtökön csatlakozott a kerethez. Montenegró õsszel Izlandot és Bosznia-Hercegovinát le tudta gyõzni. A februári selejtezõk során Szlovákiát és Izlandot fogadják. Miután a szlovákok a nyitó fordulóban Boszniában botlottak, így Montenegró elõtt megnyílt az út a csoport elsõ helye felé. A két hazai meccsük megnyerésével ezt gyakorlatilag be is biztosíthatnák.

Hirdetés