Hirdetés
Utánpótlás

Több mint 300 ifjú kosaras vette birtokba szombaton délelőtt a Kossuth teret:

:

Fotó: Rónási Márton – PVSK.hu

Hirdetés

A PVSK Kosárlabda Akadémia hagyományosan egy utcai kosárlabda-fesztivállal zárta a szezont, ahol az óvodásoktól az U18-as csapatig minden korosztályos egyesület képviseltette magát – idén több mint 300-an vettek részt a rendezvényen – a PVSK sportolói teljes egészében birtokba vették a pécsi Kossuth teret – írja a klub honlapja.

A napot Gyebrovszki Ádám indította, aki alaposan bemelegítette azt a mintegy 300 kosárpalántát, akik ezt követően egész nap pattogtatták a labdát Pécs belvárosában.

A legkisebbek a PVSK-Párduc-Panda Kupa zárófordulójában egymás ellen léptek pályára: az egyes iskolák előkészítő csoportjaiban játszó gyermekek mérték össze erejüket. A nagyobbaknál a korosztályok fiú és lánycsapatai vívtak egymás ellen színvonalas és látványos mérkőzéseket.

Fotó: Rónási Márton – PVSK.hu

A kosárlabda egy olyan csapatjáték, ami egy csomó készséget, képességet fejleszt, amelyekre a gyerekeknek szükségük lesz felnőtt életük során. Janovics László, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövegség elnöke elmondta, a Kosárünnep egyik fő célja, hogy népszerűsítsük ezt a sportágat.

Verseny van a sportágban a gyerekekért, hasonló rendezvényeket rendeznek a labdarúgásban, kézilabdában és más sportágakban is, én azt gondolom, hogy a legfontosabb, hogy sportoljanak, mozogjanak a gyerekek, ezáltal egy sokkal egészségesebb életet éljenek.

Elismeréseket vehettek át az utánpótlásból “kiöregedő” fiatalok is. A PVSK Férfi Kosárlabda Utánpótlás szakágvezetője elmondta a játékosok közül nagy eséllyel lesznek olyanok, akik a felnőtt NB I/B-s keretben is lehetőséget fognak kapni.

Juhász Olivér: – Mi pécsi kosárlabda utánpótlást nevelünk, a pécsi fiatalokat fogjuk előnyben részesíteni. Ha egy adott posztra lesz megfelelő játékosunk az utánpótlásból, akkor nem is keresgélünk tovább. Többen vannak, akik az NB I/A csoportra is alkalmasak, reméljük két év múlva bizonyíthatnak!

Aki kedvet kapott ahhoz, hogy a PVSK “kosaras családjába” tartozzon, kezdésként megteheti a most induló nyári táborainkban, jelentkezni itt lehet.

Hirdetés