Hirdetés
Archivum

Több párosításban közvetlen riválisok csatáját hozza a hétvége:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap kerül sor a hazai élvonal 18. fordulójára. Több párosításban is közvetlen riválisok mérik össze az erejüket. Rövid beharangozó.

Szombaton 15 órától a CMB Cargo UNI Gyõr az Atomerõmû KSC Szekszárdot fogadja. A Szekszárd rendkívül nehéz sorozatban van, hiszen a Gironával vív Európa Kupa rájátszás párharcot. Itt szerdán egy magas hõfokú meccsen jó játékkal hatpontos elõnyt szerzett. Egyik oldalról fizikálisan megerõltetõ csata volt, másik oldalról viszont egy ilyen diadal óriási lelki pluszt, önbizalmat, lendületet tud adni. Nagy kérdés, hogy melyik kerekedik felül szombaton. A Gyõr a rangadókon eddig adós az igazán jó játékkal, bár múlt héten Miskolcon már közel volt a bravúrhoz. Van olyan erõs és rutinos a keret, hogy ha nem 100%-os a KSC, azt ki tudja használni. Hatalmas lökést jelenthetne a tavaszi feladatok elõtt a Gyõr számára is egy bravúr.

Ugyanazon a napon, de már 18 órától a ZTE NKK fogadja a PEAC-Pécs alakulatát. A negyedik és az ötödik találkozója ez: a ZTE 12/5-ös, míg a PEAC 11/6-os mutatóval rendelkezik. A két csapat õsszel sokáig emlékezetes hosszabbításos csatát vívott, melynek végén a pécsiek ünnepelhettek. Nagy különbségek a két gárda között nincsenek, sem a statisztikákat, sem a kereteket, szerkezetet nézve. Ráadásul mindkét együttes életét sérülések, hiányzók nehezítették egész szezonban. Ebbõl az utóbbi idõben a PEAC kilábalni látszik, de a ZTE éppen múlt héten Szekszárdon volt kénytelen rangadót vívni Horti Dóra és Evanthia Maltsi nélkül. Nehéz meghatározni tehát az erõviszonyokat, miközben az óriási tét még nagyobb presztízst kölcsönözhet ennek az összecsapásnak.

A címvédõ Sopron Basket a Hatay elleni küzdõs, de rendkívül fontos diadala után és a rigai Euroliga alapszakasz záró forduló elõtt az NKE-Csatát fogadja. Sikerével a címvédõ matematikailag is megnyerheti az alapszakaszt. Ami ennél is fontosabb azonban, hogy ismét elsõsorban a regenerálódás, az MTK elleni múlt heti bajnokin is több lehetõséget kapó játékosok további terhelése lehet a cél. A két csapat õszi meccse egyoldalúan alakult. A Csatának az egyetlen olyan fellépése volt ez a szezonban, amikor 100 pont felett kapott és ráadásul ezen a találkozón érte el a második legkevesebb szerzett pontját. Azóta rutinos játékosokkal erõsített a fõvárosi gárda. Ugyan múlt héten a Vasastól presztízsrangadón vereséget szenvedett, de ennek ellenére bízhat az õszinél jobb játékban és számszerûleg is szorosabb meccsben.

Az Aluinvent DVTK az ELTE-BEAC Újbudával mérkõzik. Itt egyértelmûen esélyes a miskolci gárda, mely múlt héten a Gyõr ellen kulcsfontosságú hosszabbításos meccset nyert. A DVTK számára ez a két hétvége, most a BEAC, majd jövõ héten a Vasas vendégjátékával már egyértelmûen a tavaszi feladatokra történõ felkészülésrõl kell, hogy szóljon. Ugyanakkor a BEAC is hasonló célokat találhat, hiszen jövõ héten a Cegléddel alsóházi rangadót vív. Annak az eredménye pedig sok mindent meghatározhat a tabellán. Emellett nyilvánvalóan cél lehet a BEAC számára a pécsi vendégszereplésnél valamivel szorosabb eredmény kialakítása

A végére maradt két alsóházi rangadó, melyek szorosan összefüggnek egymással és meghatározhatják a nyolcadik helyért zajló versenyfutást. Elõbb szombaton 18 órától Vasas Akadémia – VBW CEKK Ceglád találkozó jön. Mindkét csapat fontos gyõzelembõl érkezik, hiszen a Vasas óriási bravúrt ért el a Csata otthonában a hosszabbításos sikere alkalmával. A CEKK pedig közvetlen riválisát, a PINKK-et verte. A Vasas egy újabb gyõzelemmel stabilizálhatná helyét a 8. pozícióban, míg a ceglédiek egy sikerrel szintén reális esélyt teremtenének maguknak ezen hely megszerzésére. A Vasas esetében jól látható, ha szinte teljes kerettel játszhat és kiegyensúlyozottan megoszlanak a terhek, akkor igencsak ütõképes. A Cegléd pedig a téli erõsítéseivel lényegesebb jobb szerkezetben szerepelhet.

Vasárnap egy mérkõzést rendeznek, melyen a PINKK Pécsi 424 fogadja az MTK Budapestet. Az MTK az egyetlen gyõzelmét a PINKK ellen szerezte és ezúttal is bízhat egy szorosabb meccsben. A PINKK múlt héten rangadót veszített Cegléden, amivel lépéshátrányba került a 8. helyért zajló versenyfutásban. Ezen esélyesei életben tartásáért viszont ezúttal nem hibázhat. Ennek megfelelõen a pécsiek várhatóan mindent megtesznek azért, hogy visszatérjenek ahhoz a formához, amivel a januári sikereiket aratták. Azzal a játékkal egyébként favoritok is vasárnap. Igaz, annyi ki nem kényszerített hiba, mint Cegléden ezúttal sem férhet bele. A Vasas – CEKK meccshez hasonlóan tehát itt is egy magas hõfokú derbit várhatunk.

Menetrend

Február 16., szombat
14:30 Aluinvent DVTK – ELTE BEAC Újbuda
15:00 CMB CARGO UNI Gyõr – Atomerõmû KSC Szekszárd
17:00 ZTE Nõi Kosárlabda Klub – PEAC-Pécs
18:00 Sopron Basket – NKE-FCSM Csata
18:00 Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd

Február 17., vasárnap
17:00 PINKK-Pécsi 424 – MTK-Budapest

Hirdetés